Skip to main content

CELEBS

Μαρία Βεζυράκη: Η Ελληνίδα μακιγιέζ των super models και της Ντονατέλα Βερσάτσε

Αν και μόλις 25 ετών η δουλειά της αναγνωρίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Mία από τις πιο ταλαντούχες make-up artists σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Μαρία Βεζυράκη έχει καταφέρει να μεγαλουργήσει αν και μόλις 25 ετών καθώς τα πινέλα της έχουν αγγίξει πρόσωπα όπως αυτά της Κάρα Ντελεβίν και της Ντονατέλα Βερσάτσε.

Η Ηρακλειώτισα make-up artist, στα «Ηarrods» όπου δούλευε στο stand της εταιρείας καλλυντικών Mac, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, να εξυπηρετήσει αλλά και να μακιγιάρει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ αλλά και της showbiz.

«Πελάτες μας ήταν από μέλη βασιλικών οικογενειών μέχρι σταρ της μόδας όπως η Ντονατέλα Βερσάτσε και ηθοποιοί όπως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Νιώθω τυχερή που είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε έναν χώρο όπου καθημερινά ερχόμουν σε επαφή με τόσο πολλούς και διαφορετικούς από τον μέσο όρο ανθρώπους. Μόνο τότε καταφέρνει κανείς να αποκτήσει διεθνή νοοτροπία και ποιότητα δουλειάς υψηλών στάνταρ. Δεν θα ξεχάσω πόσο παραμορφωμένη είναι πλέον η Ντονατέλα από τις πλαστικές, πόσο κοριτσάκι φαίνεται από κοντά η Κάρα Ντελεβίν και πόσο υψηλές απαιτήσεις έχουν κάποιες από τις πριγκίπισσες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.

Σύντομα το ταλέντο της με τα πινέλα, τα κραγιόν και τα ρουζ αλλά και οι εντυπωσιακές επιδόσεις της στις πωλήσεις έκαναν την εταιρεία να της ανοίξει διάπλατα την πόρτα των πολυτελών καταστημάτων «Ηarrods» του Λονδίνου. «Ζήτησα να μεταφερθώ στη μητρόπολη της μόδας, το Λονδίνο. Με τις συστάσεις από τους μάνατζέρ μου και τις ανάλογες συνεντεύξεις που πέρασα εκεί, άνοιξε ο δρόμος για μια νέα καριέρα στο εξωτερικό. Με το που μου είπαν ότι η πρότασή μου έγινε δεκτή, τρελάθηκα. Μάζεψα τα πράγματά μου και απλά ανακοίνωσα στην οικογένειά μου ότι φεύγω για Λονδίνο. Λίγους μήνες μετά βρισκόμουν στα ‘‘Harrods’’ δουλεύοντας πάνω στα πρόσωπα διάσημων γόνων, jet setters και σταρ. Ομολογώ πως είναι ό,τι ωραιότερο μου έχει συμβεί», θυμήθηκε.

Πριν από έναν χρόνο η Μαρία Βεζυράκη επέστρεψε στην Ελλάδα. Εξακολουθεί να συνεργάζεται με τη Mac Cosmetics, ενώ επιμελείται το μακιγιάζ των μοντέλων τόσο για editorials περιοδικών όσο και για καμπάνιες εταιρειών. Τελευταία της δουλειά είναι οι κατάλογοι που έκανε για ανερχόμενους σχεδιαστές του Λονδίνου αλλά και για την εταιρεία Raxevsky για την κολεξιόν Ανοιξη/Καλοκαίρι 2017. «Επέστρεψα στην Ελλάδα γιατί ένιωσα την ανάγκη να βρεθώ στον τόπο μου. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι σε λίγο καιρό δεν μπορώ να ξαναφύγω. Στις προκλήσεις είμαι πάντα ανοιχτή», λέει και καταλήγει: «Από τον πατέρα μου έμαθα ότι πρέπει να ακολουθείς τις προκλήσεις χωρίς να φοβάσαι τις αλλαγές. Ο,τι μας αλλάζει μας εξελίσσει» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Στέφανος Τσιτσιπάς - Πάουλα Μπαντόσα: Χώρισαν μετά από 11 μήνες σχέσης!

Η ανάρτηση της τενίστριας στα social media για τον χωρισμό τους

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου: Ανάσταση στο Μάλμε μαζί με την ελληνική αποστολή

Η τραγουδίστρια ευχήθηκε Χριστός Ανέστη στους followers της

CELEBS

Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Χέρι - χέρι στα σοκάκια της Μυκόνου

Το νησί των Ανέμων επέλεξε το ζευγάρι για τις πασχαλινές του διακοπές

Προτεινόμενα

CELEBS

Στέφανος Τσιτσιπάς - Πάουλα Μπαντόσα: Χώρισαν μετά από 11 μήνες σχέσης!

Η ανάρτηση της τενίστριας στα social media για τον χωρισμό τους

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου: Ανάσταση στο Μάλμε μαζί με την ελληνική αποστολή

Η τραγουδίστρια ευχήθηκε Χριστός Ανέστη στους followers της