Skip to main content

CELEBS

Έφυγε από τη ζωή η Καίτη Παπανίκα

Η γνωστή ηθοποιός, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. 



Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, η Καίτη Παπανίκα. Η αγαπημένη, σε πολλούς, ηθοποιός, έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο και είχε μιλήσει γι' αυτή στην εφημερίδα Freddo και τον Νίκο Νικόλιζα.  «Με την αρρώστια αυτή, τον καρκίνο, παλεύω από το 2009. Δεν θέλω να αναφέρω ούτε το όνομα... Όχι, τον θάνατο δεν τον φοβάμαι. Δεν θέλω όμως να ταλαιπωρηθώ. Το παλεύω και θα το παλέψω μέχρι τέλους. Άλλωστε, όλοι από κάτι θα πεθάνουμε. Είτε λέγεται καρκίνος, είτε άλλη αρρώστια...» είχε πει χαρακτηριστικά.

Pixel

«Η δική μου η αρρώστια είναι σε δύσκολα σημεία. Ασ’ τα, μην τα ψάχνεις. Γράψε ότι περνάω την αρρώστια μου με αισιοδοξία» ανέφερε στην ίδια συνέντευξη.

Η Καίτη Παπανίκα, είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε με Άριστα. Διδάχτηκε την υποκριτική από σημαντικούς δασκάλους και πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1964 στο έργο «Υπόγειο Της Λέλας» του Β. Ιμπροχώρη στο Θέατρο Αττικόν. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών και διακρίθηκε στην πρόζα και την επιθεώρηση.

Pixel

Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1963 με την ταινία «Μας Κρύβουν Τον Ήλιο» και το 1968 υποδύθηκε τη Γαλλίδα Ρενέ, στην ταινία «Μια Ιταλίδα απο την Κυψέλη». Η ίδια πήρε μέρος σε περισσότερες από 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες, περιπέτειες και αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Για την ερμηνεία της στην ταινία του Γ. Τσεμπερόπουλου. «Άντε Γεια» είχε τιμηθεί με το κρατικό βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου το 1990.

Ο προβληματισμός της ηθοποιού για τα κοινά είχε αποτέλεσμα να εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως αντιπρόεδρος στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, παραχώρησε το μισθό της από το δημοτικό συμβούλιο (600 ευρώ) σε άπορες οικογένειες. Η Καίτη Παπανίκα δίδασκε επίσης υποκριτική στη Σχολή του Αντώνη Ανδριόπουλου, ενώ το 2015 ανακηρύχθηκε ομόφωνα Επίτιμο Μέλος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών (Μενιδίου). 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Ζιζέλ: Η σπάνια φωτογραφία με τις πέντε αδελφές της!

Το συγκινητικό μήνυμα του super model για τη Γιορτή της Μητέρας

CELEBS

Θαλασσινή Μποσταντζόγλου: Ζευγάρι με γνωστό τραγουδιστή

Η Θαλασσινή μετά τον χωρισμό της έχει γυρίσει σελίδα στην προσωπική της ζωή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου