Skip to main content

CELEBS

Έρχονται οι Νύχτες Πρεμιέρας!


Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, συνεχίζεται για 23η χρονιά. Ιδού και η αφίσα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

H αντίστροφη μέτρηση για τις Νύχτες Πρεμιέρας έχει ξεκινήσει, και πριν λίγες ώρες είδαμε και την σχετική αφίσα που επιμελήθηκε ο Βασίλης Μέξης!  Τα αποκαλυπτήρια της, πραγματοποιήθηκαν στην πανηγυρική προβολή του 7ου Athens Open Air Film Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σαν δώρο - έκπληξη στους θεατές.

Pixel
Pixel

Ο δημιουργός της αφίσας, μας βάζει στο κλίμα:

«Φαντάσου τον εαυτό σου στο σπίτι, ένα βράδυ του Σεπτέμβρη και το post-summer depression στα κόκκινα. Δεν έχεις τι να κάνεις αλλά κάπου μέσα στο σκοτάδι ένα ζεστό φως σε προσκαλεί να το ακολουθήσεις. Μην ανησυχείς, είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φως της Αθήνας το οποίο, για καλή σου τύχη, κατάφερα να το πλησιάσω και να το αποτυπώσω στην φετινή αφίσα των Νυχτών Πρεμιέρας.

Θα καταλάβεις, λοιπόν, ότι πρόκειται για αυτό, καθώς μέσα από την κλασική αρχιτεκτονική του, θα διακρίνεις τη φιγούρα ενός διαχρονικού, αθηναϊκού, νυχτόβιου πλάσματος. Ψάχνει για άλλα νυχτόβια (και μη) πλάσματα προκειμένου να τα συνοδεύσει σε ένα δεκαήμερο κινηματογραφικό πάρτυ στο κέντρο της πόλης. Είναι στο χέρι σου να το ακολουθήσεις και να ανάψεις μαζί του τους προβολείς του Φεστιβάλ, φωτίζοντας τα φθινοπωρινά σου βράδια με μοναδική κινηματογραφική λάμψη».
 

nyxtes.JPG
 

Oι φετινές νύχτες πρεμιέρας, είναι οι 23ες, και θα  τις απολαύσουμε στις αίθουσες ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ODEON OPERA 1 & 2, INTEΑΛ, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα πραγματοποιηθούν 20/9 ώς 1/10, και η αυλαία θα ανοίξει με το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς και της Τζούλιαν Μουρ. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017.

Μας περιμένουν μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, η καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κρις Τζένερ: Η μαμά-Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι έχει όγκο

Κλόι Καρντάσιαν, Κένταλ & Κάιλι Τζένερ ξέσπασαν σε κλάματα

CELEBS

Μαρία Φραγκάκη: Όσα είπε για το ιατρικό λάθος και τη νοσηλεία της

«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ από παράλειψη γιατρού»

CELEBS

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Η ανακοίνωση της οικογένειάς της για την υγεία της

«Η θεία μας περνάει μια περιπέτεια δύσκολη με την υγεία της»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης