Skip to main content

CELEBS

O Jamie Oliver χαίρεται πολύ που είναι δυσλεκτικός

«Δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι, αν δεν ήμουν δυσλεκτικός!»



Και να λοιπόν, που ένας όχι μόνο διάσημος, αλλά και πολύ επιτυχημένος άνθρωπος, μιλάει ανοιχτά για την δυσλεξία. Δεν θα το περιμέναμε, η αλήθεια είναι, από έναν άνθρωπο σαν τον Jamie Oliver, ο οποίος καθ’ όλη την πορεία της επιτυχημένης του καριέρας, έχει εμφανιστεί στο γυαλί άπειρες φορές, κάνοντας εκπομπές μαγειρικής και που περιγράφει λεπτομερώς τις συνταγές του, ότι θα έχει δυσλεξία.

Pixel

Ο γνωστός σεφ, λοιπόν, όχι μόνο δήλωσε δημόσια ότι είναι δυσλεκτικός, αλλά και ότι είναι πολύ χαρούμενος γι' αυτό!

 «Ειλικρινά πιστεύω πως όταν κάποιος σου λέει, "Ο Johnny έχει δυσλεξία", πρέπει να πέσεις στα γόνατα, να σφίξεις το χέρι αυτού του παιδιού και να πεις: "Μπράβο, τυχερό, τυχερό αγόρι"», σχολίασε σχετικά ο διάσημος σεφ.

Pixel

Όντας ένας από τους πολλούς ανθρώπους που έχουν δυσλεξία, ο Oliver είναι ευγνώμων για την κατάσταση αυτή, μιας και είναι αυτός ο λόγος που έχει πετύχει τόσο πολύ στην ζωή του (η περιουσία τους εκτιμάται στις 240 εκατομμύρια λίρες...).

«Αν είμαι σε ένα meeting, εγώ απλώς βλέπω τα προβλήματα διαφορετικά και παθαίνω εμμονή με πράγματα, επίσης διαφορετικά», δηλώνει. «Μερικές φορές, όταν πρέπει να γίνουν πολλά μαζί, απλώς το κάνω. Είναι σαν να είμαι μια μπουλντόζα 10 τόνων που κατεβαίνει την πλαγιά!»

Ο επιμελητής της έκθεσης Dyslexic Design, πιστεύει πως τελικά η προσδοκία της αποτυχίας που «μαθαίνουν» πολλοί δυσλεκτικοί στο σχολείο σε κάνει να τολμάς πιο εύκολα. «Περιμένουν πως θα αποτύχεις, οπότε γιατί όχι; Αν μπορούσες να σχεδιάσεις ένα σύστημα που θα αποσπούσε την αυτοπεποίθηση από τα παιδιά, θα κατέληγες να φτιάξεις ένα σχολείο. Οπότε, όταν κάποιος σαν τον Jamie Oliver λέει κάτι τέτοιο, αυτό βοηθά πραγματικά και δίνει ελπίδες ώστε τα παιδιά να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση», δηλώνει σχετικά, ο επιμελητής της έκθεσης

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Διάσημη ηθοποιός διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή

Σοκάρουν όσα αποκάλυψε για την ψυχική της υγεία

CELEBS

Κωνσταντίνος Αργυρός: Αποθεώθηκε από 4.000 θεατές στη Βουλγαρία

Προετοιμάζει και το νέο του τραγούδι.

CELEBS

Έλλη Κοκκίνου: Ο γιος της Αλέξανδρος έγινε 16 - Το βίντεο από τα γενέθλια

17/5/2008, η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 21 Μαΐου

Κάντε τις επιλογές σας υπακούοντας μόνο στις δικές σας ανάγκες

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCha

Από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024! Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου