Skip to main content

CELEBS

Το Amerika Square η ελληνική υποψηφιότητα για τα φετινά βραβεία Oscar

Η ταινία του Γιάννη Σακαρίδη σε τροχιά χρυσού αγαλματιδίου.



Το «Amerika Square» είναι η φετινή ελληνική εκπροσώπηση στην επετειακή 90η απονομή των βραβείων Oscar! 

Pixel

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη, σε σενάριο του ίδιου, του Βαγγέλη Μουρίκη και του Γιάννη Τσίρμπα, είναι βασισμένο στο βιβλίο του τελευταίου «Η Βικτώρια Δεν Υπάρχει» (εκδ. Νεφέλη).

Η ταινία έχει λάβει μέρος σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, από το Busan μέχρι το Chicago. Έχει βραβευτεί με την Ειδική Μνεία για την ερμηνεία του Βασίλη Κουκαλάνι, με το βραβείο της Fipresci της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών και με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και το Βραβείο Ίρις καλύτερου μοντάζ –που επιμελήθηκε ο Γιάννης Σακαρίδης- στην 8η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Pixel

Η ταινία που ετοιμάζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου να ανοίξει σε limited κύκλωμα σε κινηματογράφους της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες από την Corinth Films με το Hollywood Reporter να σημειώνει πως είναι μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες για τις οδυνηρές επιπτώσεις του προσφυγικού, αφηγείται την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων, του Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και του Νάκου (Μάκης Παπαδημητρίου), που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά στην πολύβουη Πλατεία Αμερικής, όπου οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν με την Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια Αφρικανή τραγουδίστρια μπλεγμένης στα δίχτυα της μαφίας και τον Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), έναν απελπισμένο Σύριο πρόσφυγα που προσπαθεί να φύγει από την χώρα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 18 Μαΐου

Παρατηρήστε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας και θα ανακαλύψετε πολλά

ΜΟΥΣΙΚΗ

David Sanborn: Έφυγε από τη ζωή ο σαξοφωνίστας των David Bowie, Stevie Wonder και James Brown

Ο Sanborn ηχογράφησε με δεκάδες δημοφιλείς καλλιτέχνες και υπήρξε πρωτοπόρος του μοντέρνου ήχου για το σαξόφωνο