Skip to main content

CELEBS

Ο Αντώνης Ρέμος ο πρώτος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα»

Ο Σύλλογος Ελπίδα του έδωσε αυτό τον τιμητικό τίτλο για να τον επιβραβεύσει για την αθόρυβη προσφορά του εδώ και πολλά χρόνια.



«Καλλιτέχνης για την Ελπίδα 2018-2020» ανακηρύχθηκε ο Αντώνης Ρέμος από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, για να τιμηθεί για την μακροχρόνια προσφορά του στο έργο του Συλλόγου.

Η πρόεδρος των Συλλόγων Ελπίδα και Όραμα Ελπίδας, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τον καλωσόρισε με τη σύζυγό του Υβόννη Μπόσνιακ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων και σε μια σύντομη ομιλία αναφέρθηκε στην ευαισθησία που έχει επιδείξει ο καλλιτέχνης χωρίς τυμπανοκρουσίες.

«Σήμερα τιμάμε έναν σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη, τον Αντώνη Ρέμο! Έναν άνθρωπο ταλαντούχο, προικισμένο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους, που μεσουρανεί στη μουσική σκηνή της Ελλάδος για περισσότερο από δύο δεκαετίες με τεράστιες επιτυχίες. [..] 

»Όλα αυτά τα χρόνια ο Αντώνης μας βοήθησε αθόρυβα και διακριτικά. Στάθηκε στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών της Ελπίδας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν ξεχνώ ποτέ είναι η ηχογράφηση που έκανε πριν πολλά χρόνια με ένα κοριτσάκι του Ξενώνα μας, την Χριστίνα από την Πρέβεζα, που τώρα έχει γίνει καλά και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, η οποία τότε στις δύσκολες στιγμές που περνούσε είχε ζητήσει να ηχογραφήσει ένα τραγούδι τραγουδώντας το μαζί με τον Αντώνη. Και αυτός αμέσως δέχτηκε και η ηχογράφηση έγινε, δίνοντας στη Χριστίνα απέραντη χαρά και δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα της. Έναν αγώνα στον οποίο νίκησε!».

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Αντώνη Ρέμο το Δίπλωμα και την Τιμητική Πλακέτα της Ελπίδας, καθώς και ένα αστέρι με το όνομά του για να το τοποθετήσει ο ίδιος στον Toίχο των Αστεριών, πλάι στα αστέρια εκείνων που στηρίζουν με την αγάπη και τη δράση τους τον αγώνα του Συλλόγου για τα παιδιά του.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους ενός δεύτερου τραγουδιού που είχε ηχογραφήσει το 2005 ο Αντώνης Ρέμος με τον μικρό Ανδρέα, ένα από τα παιδιά της Ελπίδας.

Μετά την εκδήλωση ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ επισκέφτηκαν τους μικρούς ασθενείς της Μονάδας στα δωμάτιά τους, κουβέντιασαν μαζί τους και με τους γονείς και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» (ή στα αγγλικά Artist for Hope) είναι ένας τίτλος που για πρώτη φορά καθιερώνει φέτος ο Σύλλογος και θα δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς του και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.


 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

CELEBS

Πέτρος Γαϊτάνος για ομόφυλα ζευγάρια: «Θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό»

Η άποψη του τραγουδιστή κι οι θρησκευτικές αντιδράσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Πώς αντιδράς στην προδοσία, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Και ποια ζώδια κρύβουν περισσότερο τον Ιούδα μέσα τους – μια που λόγω Πάσχα έχει την τιμητική του

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας