Skip to main content

CELEBS

«Ολυμπία»: Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη

Είναι βραβευμένη με Όσκαρ 



Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί στις 2 Μαρτίου το αφιλτράριστο και γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», που αφορά την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη. Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Οκτώβριο και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Pixel
Pixel

Σκηνοθέτης του ο Χάρης Μαυρομιχάλης, που ζει και εργάζεται στην Αμερική.
Ο Χάρης Μαυρομιχάλης ακολούθησε για μεγάλο χρονικό διάστημα  με τον φακό της κάμεράς του την Ολυμπία Δουκάκη στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Φλώριδα, στην Κύπρο, στην Πελοπόννησο και την Λέσβο.

Το ντοκιμαντέρ «Ολυμπία» είναι μία καταγραφή μίας σημαντικής προσωπικότητας, ένα ταξίδι αναζήτησης για το ποια είναι η Ολυμπία Δουκάκη.  Η κάμερα την ακολουθεί σε διαφορετικούς ρόλους και ιδιότητες: αυτόν της ηθοποιού, της δασκάλας, της συζύγου, της μητέρας, της ακτιβίστριας.

Αποφασισμένη η ίδια να μην καθορίζει η ταυτότητά της,  το φύλο της σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, αγωνίζεται να προσδιορίσει το πού ανήκει, λόγω του διχασμού που νιώθει ανάμεσα στις αμερικανικές αξίες και τις αξίες που τις μετέδωσαν οι Έλληνες μετανάστες  γονείς της.

Αποφασισμένη να μην δεχθεί το «όχι» ως απάντηση και να μην αφήσει κανέναν να την καθορίσει με την γνώμη του, διαμόρφωσε τη ζωή της με βάση τα πιστεύω της και έχοντας σαν μότο «Πάντα να προχωράς μπροστά οτιδήποτε κι αν συμβαίνει».

Η Ολυμπία Δουκάκη έγινε παγκοσμίως  γνωστή από τον ρόλο που της χάρισε το βραβείο Όσκαρ στην ταινία «Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού» (1987), όπου υποδύθηκε την μητέρα της Σερ.

Έχει ακόμη μεταξύ άλλων πρωταγωνιστήσει στις ταινίες  Ανθισμένες Μανόλιες(1989), Κοίτα Ποιος Μιλάει(1989), “Mr. Holland’s Opus”(1995) , “Ακαταμάχητη Αφροδίτη (1995), “The Cemetery club”(1993), “The Event”(2003), “Cloudburst”(2011), “Seven Chinese Brothers”(2015), “Dad”(1989), “Υστερόγραφο μιας σχέσης”(2006), “Εργαζόμενο κορίτσι”(1988). 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Το φωτογραφικό άλμπουμ των διακοπών της μετά τον χωρισμό

Οι πρώτες διακοπές της ηθοποιού μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου

CELEBS

Ελένη Καστάνη: «Η Άννα ήταν πρότυπο για εμάς τις νεότερες ηθοποιούς»

Όσα είπε η ηθοποιός για την Άννα Παναγιωτοπούλου στο «Στούντιο 4»

CELEBS

Χριστίνα Μπόμπα - Σάκης Τανιμανίδης: Το album των διακοπών τους στην Κρήτη

Η οικογένεια πέρασε στο Ηράκλειο τις ημέρες του Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 10 Μαΐου

Εάν θέλετε πραγματικά να εξαφανιστεί το άγχος, πιστέψτε στον εαυτό σας

BLOGS

“Hind’s Hall”: Ο Macklemore παρουσιάζει ένα κομμάτι για τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού

Το κομμάτι πήρε τον τίτλο του από ένα κατειλημμένο κτίριο του Columbia University που τιμά ένα εξάχρονο κορίτσι που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο - όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees  

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα