Skip to main content

CELEBS

Kathryn Hunter

Με Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου στην Επίδαυρο


Ρόμυ Μελάνι

 

Η βραβευμένη με Olivier Award για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, στις 9 και 10 Αυγούστου ερμηνεύοντας αυτό τον εμβληματικό χαρακτήρα, και μάλιστα στα ελληνικά. 
«Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία. 
Ο Σταύρος Τσακίρης αναγνώρισε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. 

kathrynsmall.jpg

Γεννημένη στις Οινούσες της Χίου και μεγαλωμένη στην Αγγλία, με σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και κορυφαίες συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Peter Brook και θεατρικούς οργανισμούς όπως η Royal Shakespeare Company και το Globe Theater, η Κάθρυν Χάντερ, επιλέγει συχνά να ερμηνεύσει ανδρικούς ρόλους . Είναι η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που ερμήνευσε τον ρόλο του Βασιλιά Ληρ (1997), ενώ έχει ενσαρκώσει πληθώρα  και άλλων ανδρικών ρόλων, όπως τον Ριχάρδο Γ’, τον Πουκ στο Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, τον Κόκκινο Πίτερ στον Πίθηκο του Κάφκα, τον Συρανό ντε Μπερζεράκ, τον Mr. Ido και πρόσφατα τον Τίμωνα τον Αθηναίο. Στους παραπάνω εμβληματικούς ρόλους, έρχεται να προστεθεί το προσεχές καλοκαίρι, η συμμετοχή της στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο .
Με μια κινηματογραφική πορεία ζηλευτή με τη συμμετοχή της στην ταινία Χάρυ Πότερ και Το Τάγμα του Φοίνικα . H Χάντερ έπλασε με αμεσότητα και χιούμορ  τον χαρακτήρα της Mrs Figg, της εντεταλμένης προστάτιδας του μικρού μάγου και χάρισε στα εκατομμύρια θαυμαστών της ταινίας, έναν ακόμη μαγικό ήρωα. Επιπλέον συμμετοχές της στον κινηματογραφο : Οι Άθλιοι, Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας κτλ
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με κορυφαίους θεατρικούς οργανισμούς  στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ , το Παρίσι και σε όλο τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένου του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου, της Royal Shakespeare Company, του Globe Theatre και του διάσημου CICT Centre International Recherches Theatrales του Peter Brook (CICT Διεθνές Κέντρο Θεατρικής Έρευνας του Πίτερ Μπρουκ )στο Παρίσι. Επιπλέον είναι συνεργαζόμενο μέλος της  “Theatre de Complicite” (την ομάδα που βρέθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 στην πρώτη γραμμή της βρετανικής θεατρικής πρωτοπορίας). Εκεί θα γνωρίσει και τον Ιταλό συζυγό της Μαρτσέλο Μάνι, συνιδρυτή της «Complicite»., επίσης εξαιρετικό ηθοποιό και ειδικευμένο σε θέματα κίνησης Commedia del’Arte.
H παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 9 &10 Αυγούστου 2019 , σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, σκηνικά Κώστα Βαρώτσου, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, κίνηση Μαρτσέλο Μάνι και φωτισμούς του Σάκη Μπιρμπίλη.

 

Πρωταγωνιστούν: Κάθρυν Χάντερ, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης,  Γεράσιμος Γενατάς, 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»