Skip to main content

CELEBS

Έφυγε από τη ζωή διάσημη ηθοποιός

Θρήνος στο Χόλιγουντ για την Doris Day


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή στα 97 της η θρυλική ηθοποιός και τραγουδίστρια Doris Day. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε το ίδρυμά της.

Η διάσημη Αμερικανίδα μεσουράνησε στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του ‘50 και του ’60, γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1922 κι εκτός από διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια ήταν και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

 

5cd9777a49cff.jpg5cd97781b3cea.jpg

 

Η Doris Day που για πολλούς ήταν το απόλυτο πρότυπο της αθωότητας, ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια το 1939, αλλά η καριέρα της απογειώθηκε με την πρώτη της επιτυχία, «Sentimental Journey» το 1945.

Έπαιξε σε 39 κινηματογραφικές ταινίες που σημείωσαν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Μάλιστα, ήταν υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Τα Απόρρητα της Κρεβατοκάμαρας (Pillow Talk, 1959)», χάνοντας το βραβείο από τη Σιμόν Σινιορέ. Κέρδισε τρία Βραβεία Henrietta, ένα βραβείο για το σύνολο της προσφοράς της από την Ένωση Κινηματογραφικών Κριτικών του Λος Άντζελες και, το 1989, το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Σεσίλ Ντε Μιλ για το σύνολο του έργου της στον κινηματογράφο. Γύρισε την τελευταία ταινία της το 1968.

Πάτα play παρακάτω για να θυμηθείς 'η να την γνωρίσεις έστω και τώρα...

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα