Η Μadonna διαβάζει γκουρού αυτοβελτίωσης

Η μια και μοναδική pop star είναι μεγάλη οπαδός της ανάγνωσης

Ρόμυ Μελάνι


Ένα απ τα βιβλία που αλλάζουν ζωές και που ενέπνευσαν τη Madonna να εξελιχθεί και να είναι τολμηρή «διαφορετικά» είναι το Shantaram του Roberts Gregory David.


Φαίνεται ότι η Madonna έχει γενικότερα μια ροπή για το μυστήριο της ζωής και τις ολιστικές θεραπείες, γι αυτό και στα ράφια της βιβλιοθήκης της δεν θα δεις άλλα από τίτλους εκδόσεων αυτοβελτίωσης. 

aaamadonnains.jpg

Το Shantaram τοποθετείται στη σκοτεινή πλευρά της σύγχρονης Βομβάης, όπου ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε φέροντας πλαστό διαβατήριο καταφέρνει να ξεφύγει από τη φυλακή μέγιστης ασφάλειας. Ένας πιστός φίλος είναι δίπλα του σε όλη την περιπέτεια και μαζί συναντούν την απογείωση του προορισμού, βρίσκοντας στον δρόμο πόρνες, στρατιώτες, ηθοποιούς, γκάνγκστερ και πολλούς άλλους. Ο Linbaba, και ο οδηγός του Prabaker, ζει για κάποια χρόνια στις  παραγκουπόλεις, όπου παρέχει θεραπεία πρώτων βοηθειών στους κατοίκους αυτής της αυτοσχέδιας πόλης.. Κατά τη διάρκεια του μυθιστορήματος, ο Linbaba διερευνά επίσης τις φιλοσοφικές επιπτώσεις των ποινικών και προσωπικών του πράξεων.

aaamadonnainsi.jpg

Καθώς η αστυνομία προσπαθεί να τον βρει, επιβιώνει στις χειρότερες συνθήκες ως μαθητευόμενος της μαφίας, περνώντας μέσω πολέμου, βασανιστηρίων, δολοφονιών και πολλών δύσκολων εμπειριών. Στην πορεία, δύο χαρακτήρες τον βοηθούν στην ελευθερία. Ακολουθούμε την περιπέτεια του αφηγητή, περιπέτεια ζωής, από τις φυλακές της Αυστραλίας στον πολυπολιτισμό της Βομβάης, όπου και πήρε το όνομα Σανταράμ, εξασκώντας το λειτούργημα του γιατρού. Σε μια συνεχή ροή γεγονότων και αναμνήσεων με τις σκηνές από τον πόλεμο στο πλευρό των Μουτζαχεντίν, στα όρη του Αφγανιστάν να είναι εξαιρετικής ομορφιάς. 
Ωραίο βιβλίο για να προβληματιστείς και να δεις αν ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του και αν είναι πραγματικά δυνατό να κάνει λάθος πράγματα για τους σωστούς λόγους.

aaamadonnainsid.jpg


Μερικά αποσπάσματα του βιβλίου:

«Ποιο όνειρο, ποια ελπίδα, ποια απελπισία μας οδηγεί στα πράγματα που κάνουμε, μόνο και μόνο για να μας εγκαταλείψει έπειτα όταν αυτά γίνουν πράξη;
Ποια είναι τα κούφια πράγματα, το κίνητρο και ο λόγος, που γεννιούνται τη νύχτα για να εξασθενίσουν τόσο γρήγορα στο φως του ήλιου της συνέπειας;
Αυτό που κάνουμε στη ζωή ζει μέσα μας, πολύ καιρό πριν η φιλοδοξία ή ο φόβος φωλιάσουν μέσα μας παγωμένοι και αδιαφανείς. 
Αυτό που κάνουμε στη ζωή, περισσότερο από  εκείνο που πιστεύουμε ή λέμε, είναι αυτό που είμαστε ».

Κάθε σελίδα σε μαγεύει όλο και πιο πολύ…

"Η αγάπη είναι το αντίθετο της εξουσίας. Γι 'αυτό την φοβόμαστε τόσο πολύ".

"Η αγάπη είναι ένας δρόμος μονής κατεύθυνσης. Η αγάπη, όπως ο σεβασμός δεν είναι κάτι που παίρνεις, αλλά κάτι που δίνεις "

"Η μοίρα δίνει σε όλους μας τρεις δασκάλους στην πορεία της ζωής μας: Tρεις φίλους, τρεις εχθρούς και τρεις μεγάλες αγάπες. Αλλά αυτοί οι δώδεκα είναι πάντοτε μεταμφιεσμένοι και δεν μπορούμε ποτέ να γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος, μέχρι να τους αγαπήσουμε, να τους αφήσουμε και να τους ανταγωνιστούμε"

Οι τελευταίες γραμμές της ιστορίας, με άφησαν με μια ειρηνική γλυκιά ηρεμία.

Όπως και η Μαντόνα, δεν θα μπορέσεις να το αφήσεις απ τα χέρια σου, αφού είναι βασισμένο στη ζωή του ίδιου του συγγραφέα.

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔιήγησηAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares