Skip to main content

CELEBS

Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Στο Δήμο Ερμιονίδας, για δεύτερη χρονιά, απονεμήθηκαν τα βραβεία



 

Με μία σεμνή και συμβολική τελετή, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, απονεμήθηκαν τα δεύτερα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στο κατάμεστο από κόσμο Δημαρχείο της Ερμιόνης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη τόσο στον Πολιτισμό όσο και στον Άνθρωπο, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Βραβεία Πολιτισμού, έναν  θεσμό με τον οποίο τιμώνται πρόσωπα ή φορείς που με τη δράση τους έχουν συμβάλει στην ανάδειξη του Πολιτισμού σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

 

AAAAAPAN_1772.jpg

 

Τα Βραβεία απονεμήθηκαν στον Ομότιμο Καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης καιΠρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτριο Παντερμαλή, για την συμβολή του στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για τον αγώνα του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα,  στον Ερμιονίτη φιλόλογο Γιάννη Ησαΐα για τη συμβολή του στην ανάδειξη της ιστορίας,  των παραδόσεων και του Πολιτισμού της Ερμιόνης καθώς και στηΝάνα Μούσχουρη για τη  συμβολή της στις Τέχνες διεθνώς.

Την απονομή των βραβείων έκαναν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής και η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Βραβείων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

 

AAAPAN_0134.jpg

Νάνα Μούσχουρη, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη με Ερμιονίτισσες

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω του έκτακτου γεγονότος του σεισμού στην Αθήνα, ζήτησε όμως να αναγνωστεί η ομιλία του για να τιμήσει τους βραβευόμενους αλλά και για να σταλεί, μέσα από τα Βραβεία Πολιτισμού, ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα:

«Αυτόν τον, πολιτισμικώς Ιερό, Αγώνα συνεχίζουμε αδιαλείπτως.  O Αγώνας αυτός συνδέεται, αρρήκτως, με την ικανοποίηση ενός καθ’ όλα δίκαιου αιτήματος, το οποίο οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, δοθέντος ότι, κατ’ ουσίαν, πρόκειται για αίτημα της Ανθρωπότητας επειδή αφορά τον πυρήνα της Πολιτιστικής της Κληρονομιάς. Πριν απ’ όλα είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι τα Γλυπτά αυτά ανήκουν, δικαιωματικώς και πολιτισμικώς, στον Παρθενώνα και στα Μνημεία του.  Και τούτο διότι χωρίς τα Γλυπτά αυτά ο Παρθενώνας, βαριά λαβωμένος από μιαν ιερόσυλη πράξη βανδαλισμού και λεηλασίας που καλύπτεται εδώ και πάνω από δύο αιώνες από τη λεοντή μιας δήθεν «αρχαιολατρίας», η οποία πλήττει ευθέως την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, δεν μπορεί να συμβολίσει και, επέκεινα, να εκπέμψει προς την Ανθρωπότητα το αιώνιο, αειθαλές και μοναδικό πολιτισμικό μήνυμα που του αναλογεί», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

AAAAAPAN_0104.jpg

 Χριστιάννα Γουλανδρή, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Νάνα Μούσχουρη

 

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με την Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, μαζί με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

 

AAAAPAN_1382.jpg

 Πρίγκιπας Παύλος, Βασίλισσα Άννα Μαρία

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη