Πέθανε ο αγαπημένος σκηνοθέτης, Σταύρος Τσιώλης!

Ο σκηνοθέτης των 70s και 80s στον Παράδεισο

Νίκος Κοντομήτρος

Έφυγε από τη ζωή σήμερα λίγο μετά τις 06.00 το πρωί ο αγαπημένος σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης σε ηλικία 82 ετών.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, την οποία χειρίζονται οι συγγενείς του.

Ο Σταύρος Τσιώλης γεννήθηκε στην Τρίπολη στις 6 Οκτωβρίου 1937 και ήταν σκηνοθέτης και σεναριογράφος του νέου ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Σταύρος Τσιώλης σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λ. Σταυράκου στην Αθήνα και από το 1958 δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε 54 ταινίες, πολλές από τις οποίες της Φίνος Φιλμ.

Η πρώτη δική του ταινία, η οποία βασίστηκε και σε δικό του σενάριο ήταν "Ο μικρός δραπέτης" για τη Φίνος Φιλμ το 1968. Το 1970 έκανε διεθνή επιτυχία με την ταινία "Κατάχρησις Εξουσίας". Κατόπιν εγκατέλειψε τον κινηματογράφο για μια δεκαπενταετία και επανήλθε το 1985 με ταινίες που έκαναν ιδιαίτερη επιτυχία. Η ταινία του "Μια Τόσο Μακρινή Απουσία" απέσπασε έξι πρώτα βραβεία στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης 1985 ενώ οι Ακατανίκητοι Εραστές το 1988 παίχτηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Οι ταινίες του έχουν ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ, καθώς χαρακτηρίζονταν από λεπτό χιούμορ και χρήση εκτενών και αυτοσχέδιων διαλόγων.

Ήταν ένας γλυκός, τρυφερός. ρομαντικός άντρας που αγαπούσε και τιμούσε τις γυναίκες. Πάντα χαμογελαστός. Με μια μεγάλη καρδιά και πολύ χιούμορ!

Έτσι, θα τον θυμόμαστε (πάντα)About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares