Skip to main content

CELEBS

Με θετικό πρόσημο το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

Απολογισμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου



Στον καλλιτεχνικό απολογισμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου για το διάστημα της θητείας του (2016-2019)
και της διαδρομής του (που ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου), το θετικό πρόσημο ήταν αυτό που κυριάρχησε τόσο στο καλλιτεχνικό  όσο και στο οικονομικό ¨κομμάτι" του Φεστιβάλ.
"Όπως έχω υπογραμμίσει" είπε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, "πιστεύω σ’ ένα Φεστιβάλ εθνικό και διεθνές, με ισχυρά κοινωνικά αντανακλαστικά, ανοιχτό σε όλους, το οποίο καλείται να αξιοποιεί στο έπακρον τις δυνατότητες ενός δημόσιου οργανισμού ώστε να ανταποκριθεί στα υψηλά ζητούμενα: αισθητική καλλιέργεια του κοινού, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και σύνδεση της τέχνης με την κοινωνία, και, φυσικά, ενίσχυση της εγχώριας δημιουργίας".

aaaaafestin.jpg

Pixel
Pixel

Έτσι ξεκίνησε για να καταλήξει, αφού μίλησε και αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις παραστάσεις και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ,  με ευχαριστίες σε όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν αυτά τα χρόνια, αλλά και σε όσους στήριξαν και αγκαλιασαν το Φεστιβάλ. 

"Κλείνοντας, θα μου επιτρέψετε να πω κάτι πιο προσωπικό. Η θητεία μου λήγει τον επόμενο μήνα. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με όλους τους χώρους που διαθέτει, είναι ένας γιγάντιος οργανισμός. Η δουλειά ήταν πολλή, άπειρες ώρες. Ωστόσο η εμπειρία ήταν για μένα πολύτιμη, κι αυτό μου έδινε καθημερινά ενέργεια και αντοχή. Ταξίδεψα για τις ανάγκες του προγράμματός μας σε πολλά θέατρα και φεστιβάλ του κόσμου, γνώρισα σημαντικούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες που η αφοσίωση στη τέχνη τους τους κάνει σεμνούς. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό το ταξίδι που μου επιφύλαξε η ζωή, όσο κι αν είχε και τις δύσκολες στιγμές του".

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Nemo: Αυτό είναι το non-binary φαβορί για τη νίκη στη Eurovision!

Με το «Code» μιλάει για το ταξίδι προς την ανακάλυψη της ταυτότητάς του

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Τα Angry Birds τραγουδούν το πιο συγκινητικό τραγούδι για τη Γιορτή της Μητέρας

Γιατί μαμά, μεταξύ άλλων, σημαίνει να χαμογελάς και να δακρύζεις ταυτόχρονα από αγάπη για τα παιδιά σου