Skip to main content

CELEBS

Reunion θα πει "επανένωση"!

Ανατρεπτικό χιούμορ, τρυφερότητα, σαρκασμός, προσδοκίες, ψευδαισθήσεις, φοβίες, ελπίδες: Σε μια ιστορία με τρεις ηρωίδες, στο "Τελευταίο Reunion" της Κατερίνας Μπέη


Λένα Γρηγορίου

Έχεις δει (στο σινεμά) τη Θηλυκή Εταιρία, τη Φούσκα, το" Λιζα και όλοι οι άλλοι", την Καρδιά του Κτήνους, το Success Story; Δικά της τα σενάρια. Εχεις δει (στην τηλεόραση ) Σχεδόν ποτέ, Μόνη εξ’ αμελείας, Χρυσά Κορίτσια, Λούφα και Παραλλαγή, Steps, 9 μήνες; Της Κατερίνας  «ιστορίες». Σίγουρα έχεις διαβάσει άρθρα της «σχέσεων» σε περιοδικά (Cosmopolitan, Bazaar, Madame Figaro, Esquire και πιο παλιά Κλικ, Status, Ταχυδρόμο). Και θέλω να πιστεύω πως κάποιο από τα βιβλία που η Κατερίνα έχει γράψει , το  «Κι αν μου κάτσει», το «Επάγγελμα ερωτευμένη», το «Τετράδιο της ευτυχίας», το "Success Story", τη "Χώρα του παντου και του πουθενά", το ξέρεις, έχεις ακούσει γι αυτό ή το έχεις διαβάσει. Σωστά, για την Κατερίνα Μπέη, μιλάμε. Αυτό το κορίτσι που καθόλου δεν κρύβει το πόσο παιδί εξακολουθεί να παραμένει, που γράφει σενάρια (για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση), κείμενα,άρθρα,  θεατρικά έργα, διηγήματα, μυθιστορήματα, που θα ήθελε να έρθει ο Μπάτμαν να τη σώσει, αν (και όποτε…) βρεθεί σε κίνδυνο, που είναι (σχεδόν) πάντα γελαστή, που πεθαίνει για σοκολάτα αμυγδάλου και που το χιούμορ της σπάει κόκκαλα. Και που είναι ιδανική για να σατιρίζει τις νευρώσεις μας, τις μύχιες σκέψεις μας, τις σχέσεις μας, τα κολλήματα μας, τους έρωτες μας, ..όλα μας.

https://www.instagram.com/p/BvZW4XGBNga/

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το έκτο βιβλίο της Κατερίνας «Το τελευταίο reunion» ( Key Books). Είναι η ιστορία μιας τάξης που συναντιέται είκοσι χρόνια μετά την αποφοίτηση. Για reunion! Αυτά τα είκοσι χρόνια, οι ήρωες πέρασαν και έζησαν την  κρίση, είδαν τις προσδοκίες τους να  και διαψεύδονται. "Είναι ένα debate με τον χρόνο και τις ματαιωμένες αυταπάτες, με την εικόνα που θέλουμε να δείξουμε κι αυτήν που θέλουμε να κρύψουμε", λέει η ίδια η Κατερίνα Μπέη. Οι ηρωίδες είναι (πάλι) τρεις και τις βρίσκουμε σε διαφορετική φάση της ζωής τους. Νευρική ανορεξία, κακοποίηση, αυτοκτονία, θάνατος, χρεοκοπία, διαζύγια, είναι λίγα από τα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν, όμως τα αντιπαρέρχονται με αυτοσαρκασμό και τρυφερότητα.
Το βιβλίο θα μπορούσε να είναι ψυχολογικό θρίλερ,  αλλά ΔΕΝ  είναι! Είναι ένα  αισιόδοξο βιβλίο που ξορκίζει τα πάντα με το χιούμορ.  
.Η συγγραφέας , ισχυρίζεται πως και οι τρεις ηρωίδες του "Τελευταίου Reunion"  - Τίνα, Ρέα, Φάνια- είναι "κομμάτια" της και πως αυτό που η ίδια προσπαθεί, γράφοντας γι αυτές είναι να μην προδίδει τις προθέσεις τους. H ίδια θεωρεί μεγάλη της επιτυχία το οτι παραμένει αισιόδοξη.  Πώς; "Αυτοντοπάρομαι", απαντάει. "Προσπαθώ να κάνω focus στα καλά που συμβαίνουν και να αντιμετωπίζω τα υπόλοιπα όσο γίνεται, στωικά"
Μια σειρά από συμπτώσεις φέρνει κοντά τις ζωές των τριών ηρωίδων: της Τίνας (συζύγου σε δημιουργικό αδιέξοδο), της Ρέας ( επιτυχημένης ηθοποιού) και της Φάνιας (με τη ζωή της σε μια δήθεν ισορροπία). Ένα σχολικό reunion, είκοσι χρόνια μετά, θα ζωντανέψει αναμνήσεις και πάθη. Μέσα απο τις τρεις ηρωίδες, ξεπροβάλλουμε εσύ κι εγώ και η φίλη σου και η δικιά μου και τα κορίτσια που δουλεύουμε μαζί στο γραφείο. Mε ή χωρίς καθρέφτες, μάσκες, σημάδια, ισορροπίες.  

https://www.instagram.com/p/BzsVTQWoNlL/

Κατερίνα Μπέη
Η εικόνα  για την απόλυτη ευτυχία: Θάλασσα, γαλήνη, φίλοι, γέλια, καλοκαίρι
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της: Η μουλωχτή εσωστρέφειά της
Πραγματικοί της ήρωες: Οι πραγματικοί άνθρωποι.
Aγαπημένο ταξίδι: Νέα Υόρκη.
Aγαπημένα πρόσωπα μέσα από μυθιστορήματα: Η Χόλυ Γκολάιτλι και η Μπλανς Ντιμπουα
Aγαπημένοι  συγγραφείς : Ο Χέμινγουει, ο Ουίλιαμς
Aγαπημένος παραμυθένιος ήρωας: Ο βάτραχος που από το να τρώει μύγες βρέθηκε να τρώει με χρυσά κουτάλια...
Διάβασε το "Τελευταίο reunion", έχοντας στο μυαλό σου τις επτά (αυτές) απαντήσεις της συγγραφέως του. Φτάνοντας στο τέλος του θα νοιώσεις μια δικαιωμένη αναγνώστρια!

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.