Skip to main content

CELEBS

Πάολο Κοέλιο: ‘’Χίλιες φορές συγγνώμη στην Γαλλία’’.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Βραζιλιάνου πρωθυπουργού



Δυστυχώς ενώ οι πυρκαγιές στα δάση του Αμαζόνιου εξακολουθούν να μαίνονται και να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους, ξεσπά σκληρή διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Γαλλία και την Βραζιλία.

Πιο αναλυτικά κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Μπιαρίτς υπήρξε μια σύγκρουση εξ αποστάσεως ανάμεσα στον Μπολσονάρο και τον Γάλλο ομόλογό του με θέμα τις πυρκαγιές στην Αμαζονία. Η σύγκρουση αυτή κατέληξε σε μια από τις πιο σοβαρές διπλωματικές κρίσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Οι απαράδεκτες και προσβλητικές εκφράσεις του ακροδεξιού αρχηγού της Βραζιλίας για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, την Μπριζίτ Μακρόν, έκαναν τον Γάλλο πρόεδρο να εκφράσει δημόσια, μπροστά στις κάμερες, την ευχή «ο βραζιλιάνικος λαός να αποκτήσει πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που να βρίσκεται στο ύψος του αξιώματός του».

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, καθώς επίσης και το γεγονός πως η Βραζιλία δεν δέχεται την οικονομική βοήθεια για τον Αμαζόνιο, έκαναν τον διεθνούς φήμης και αγαπημένο συγγραφέα Πάολο Κοέλιο να ξεσπάσει.

«Συγγνώμη, χίλιες φορές συγγνώμη»: δηλώνει ο Bραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο μετά τις προσβολές του αρχηγού της Βραζιλίας έναντι της Γαλλίας .

apaolo1.jpg

 

Συνεχίζει λέγοντας: «Είναι ένα κάπως θλιβερό βίντεο για να ζητήσω συγγνώμη από τους Γάλλους φίλους μου για την κρίση, θα έλεγα για την υστερία του Μπολσονάρο σχετικά με τη Γαλλία, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη γυναίκα του προέδρου της Γαλλίας», δηλώνει στα γαλλικά ο Πάολο Κοέλιο σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

‘’Την ώρα που η Αμαζονία φλέγεται, δεν έχουν κανένα επιχείρημα και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν, να αρνούνται, να λένε ό,τι τους κατέβει για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη τους’’.
Τέλος έκλεισε το βίντεο με την φράση: ‘’ Είναι μια ζοφερή στιγμή στη Βραζιλία, θα περάσει όπως περνάει η νύχτα (...) και σας ζητώ συγγνώμη.

paolo2.jpeg

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά