Skip to main content

CELEBS

"Ενήλικοι στο δωμάτιο"

 

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά έρχεται!


Ρόμυ Μελάνι

Και θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα, στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», στις 28 Σεπτεμβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.

Η ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο» είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Adults in the Room - My Battle With Europe's Deep Establishment» (Ενήλικοι στο δωμάτιο - Η μάχη μου με το βαθύ κατεστημένο της Ευρώπης και της Αμερικής).

Το βιβλίο έχει ήδη ανέβει στα νούμερο 1 best seller από τους «Sunday Times». Αναμένουμε την μετάφρασή του και στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του μετά την προβολή της ταινίας, η ιδέα ήταν της γυναίκας του Michèle Ray, η οποία διαβάζοντας το βιβλίο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τηλεφώνησε στο σύζυγό της λέγοντάς του «αυτή θα είναι η επόμενη ταινία σου».

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου, μάλιστα ο Κώστας Γαβράς ήταν το τιμώμενο πρόσωπο καθώς του απονεμήθηκε το βραβείο «Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2019» για το σύνολο της προσφοράς του στον κινηματογράφο.

Όλη η ταινία διαδραματίζεται σε γραφεία με πρωταγωνιστές Έλληνες και ξένους ηθοποιούς, που υποδύονται εστιάζοντας στο κομμάτι εκείνο των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα το ιστορικό εξάμηνο του Ιανουαρίου του 2018.

Ο Χρήστος Λούλης υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, σε λίγο πιο comme il faux εκδοχή σε σχέση με την προσωπικότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ στην ταινία συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρωταγωνιστές της περιόδου εκείνης, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Μάριο Ντράγκι και η Κριστίν Λαγκάρντ.

https://www.instagram.com/p/B1yvHucoCZT/

Στην ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα» εκτός από τον Χρήστο Λούλη, παίζουν οι Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ούλριχ Τουκούρ, Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέµης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα. Φιλική Συμμετοχή: Βαλέρια Γκολίνο και Γιώργος Χωραφάς.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου από την εταιρεία διανομής Odeon.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»