Skip to main content

CELEBS

«Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο»

Στη Σώτη Τριανταφύλλου το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος



Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2018 (για τις εκδόσεις 2017) από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Στη γνωστή συγγραφέα, αρθρογράφο και μεταφράστρια Σώτη Τριανταφύλλου, η οποία ειδικεύεται σε ανθρωποκεντρικά έργα με αφετηρία ιστορικά γεγονότα και φαινόμενα, απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο  Μυθιστορήματος 2018 (για τις εκδόσεις του 2017) από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.



Αναλυτικότερα τα Βραβεία απονέμονται στους Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου (Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων), Σώτη Τριανταφύλλου, Γιώργο Κυριακόπουλο, Ελισάβετ Χρονοπούλου, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Αλέξη Πολίτη, Ρίκα Μπενβενίστε, Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, Γιώργο Κ. Παναγιωτάκη, Ντανιέλα Σταματιάδη, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Seng Soun Ratanavanh, Ροδούλα Παππά και Μαρίζα Ντεκάστρο. Τιμητική διάκριση απονέμεται στο λογοτεχνικό περιοδικό Ποιητική.
Πρόκειται για τη δεύτερη ανακοίνωση απονομής Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων εντός του 2019. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ «το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη διάθεση και τον ζήλο με τον οποίο εργάστηκαν τα μέλη των Επιτροπών, ώστε να γνωμοδοτήσουν για βραβεία τριών ετών στο διάστημα της διετούς θητείας τους, προκειμένου να επανέλθει ο θεσμός στην κανονικότητα του και να απονέμονται κάθε χρόνο τα κρατικά βραβεία που θα αφορούν στη βιβλιοπαραγωγή της αμέσως προηγούμενης χρονιάς».

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department