Σ έναν κόσμο που αλλάζει

Christina Koch και Jessica Meir: Space Queens

Ιλένα Μπόγρη

"Μην ζεις τη ζωή σου σύμφωνα με μια λίστα ελέγχου για το τι πρέπει να κάνεις για να επιτύχεις, το X, Y ή Z. Ακολούθησε το μονοπάτι που αγαπάς. Κάνε ότι σε φοβίζει. "
Έτσι έπραξαν οι δύο γυναίκες που έμειναν εφτά ώρες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό.
Τον πρώτο αποκλειστικά γυναικείο περίπατο στο φεγγάρι πραγματοποίησαν δύο αστροναύτες της NASA.
Αυτή ήταν η τέταρτη τους βόλτα στο διάστημα για την Christina Koch που είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και η παρθενική για την Jessica Meir, η οποία έχει διδακτορικό στη θαλάσσια βιολογία.Η έμπειρη Christina Koch και η «πρωτάρα» Jessica Meir, περπάτησαν για πρώτη φορά έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).


Φορώντας τις στολές τους και δεμένες με ειδικά σχοινιά, πέρασαν εφτά ολόκληρες ώρες στο διάστημα, προκειμένου να επιδιορθώσουν ένα χαλασμένο εξάρτημα (ρυθμιστής φόρτισης-εκφόρτισης), που εμποδίζει να λειτουργεί σωστά μια νέα μπαταρία ιόντων λιθίου.
View this post on Instagram

This is how it feels when in addition to your childhood dream being fulfilled by arriving to the @iss, you’re greeted by your Astro-brothers and sisters on the other side of the hatch.

A post shared by Jessica Meir (@astro_jessica) onΤη «βόλτα» τους στο διάστημα παρακολούθησε και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τις συνεχάρη με βιντεοκλήση. «Είστε πολύ γενναίες, ευφυέστατες γυναίκες» τους είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Να σημειωθεί πως η Koch είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση που έχει γίνει από γυναίκα στο διάστημα, παραμένοντας σε τροχιά πάνω στον διεθνή διαστημικό σταθμό έωε τον Φεβρουάριο του 2020.
Αρχικά, ο γυναικείος διαστημικός περίπατος είχε προγραμματισθεί για φέτος τον Μάρτιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διαστημικών στολών στο κατάλληλο για γυναίκες μέγεθος (medium), πρόβλημα που πλέον λύθηκε.
https://www.instagram.com/p/B3yeDxMowpc/

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares