Skip to main content

CELEBS

Η Mariah Carey είναι τα Χριστούγεννα!

 

“All I want for Christmas is you” 25 χρόνια μετά

 



 

Κλείσε τα μάτια και σκέψου Χριστούγεννα χωρίς να ακούσεις την Mariah Carey να τραγουδάει «I don’t want a lot for Christmas..». Πώς θα σου φαινόταν; Σίγουρα περίεργο και ασυνήθιστο. Λογικό! Αφού η βασίλισσα των Χριστουγέννων Mariah Carey, γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια κυκλοφορίας του τραγουδιού που αγαπάμε να μισούμε κάθε Χριστούγεννα. 25 χρόνια καταλαβαίνουμε πως έφτασε η πιο φανταχτερή εποχή του χρόνου από το τυχαίο άκουσμα στο ραδιόφωνο ή σε κάποιο πολυκατάστημα, του «All I want for Christmas is……YOU».

Με αφορμή την 25η επέτειο κυκλοφορίας του τραγουδιού, η Amazon Music δημιούργησε ένα μίνι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο χριστουγεννιάτικο τραγούδι φαινόμενο, το οποίο κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, μας παρασύρει με  τον ανεβαστικό γιορτινό ρυθμό του. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «Mariah Carey is Christmas», περιγράφει την ιστορία του διάσημου τραγουδιού μέσα από την συνέντευξη της Mariah Carey, του παραγωγού Randy Jackson, και άλλων που σχολιάζουν την τεράστια επιτυχία που γνώρισε και γνωρίζει το τραγούδι.

Συγκεκριμένα, η διάσημη τραγουδίστρια φορώντας μια εκθαμβωτική κόκκινη τουαλέτα και καθισμένη αναπαυτικά στον καναπέ, εξηγεί πώς η ιδέα του «All I want for Christmas is You», της ήρθε εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα. Πριν από 25 χρόνια στόλιζε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού της και ενώ έβλεπε την ταινία «It's A Wonderful Life», ένιωσε την ανάγκη να γράψει κάτι χαρούμενο. Της πήρε μόλις 15 λεπτά στο πιάνο για να ολοκληρώσει την αρχική της σκέψη.

Τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως εξηγεί η ίδια, πήγε στο στούντιο με γιορτινή διάθεση, έχοντας μαζί της χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίδια και χρωματιστά φωτάκια για να ηχογραφήσει το νέο της τραγούδι. Ήθελε όλοι οι συνεργάτες της την ώρα της  ηχογράφησης να μπουν στο πνεύμα των γιορτών και εκείνη πιο πολύ από όλους. Έτσι κι έγινε. Το «All I want for Christmas is you» κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1994 και αποθεώθηκε  ενώ η Mariah Carey έγινε το συνώνυμο των γιορτών!

Όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ, το τραγούδι ήταν No 1 για 36 εβδομάδες στα Billboard holidays charts από το 2011. Ακόμα και φέτος η Mariah Carey ως σόλο καλλιτέχνης κατέκτησε ακόμα ένα ρεκόρ με το συγκεκριμένο τραγούδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στα Billboard 100 Hot.

Στόχος της Carey ήταν να φτιάξει ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Και να που τα κατάφερε καθώς δημιούργησε ένα μοντέρνο κλασσικό τραγούδι που όσα χρόνια και αν περάσουν κάθε Χριστούγεννα θα το αναζητούμε. Make my wish come true. All I want for Christmas is you Mariah Carey, yeah.

https://www.youtube.com/watch?v=N_Vhz5BiypU

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Το απόλυτο reunion των Spice Girls στα 50α γενέθλια της Βικτόρια Μπέκαμ

Ποιο θρυλικό τους σουξέ τραγούδησαν;

CELEBS

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το σκηνικό με το πρώτο της σπίτι και τον Θέμη Σοφό

Όσα αποκάλυψε η παρουσιάστρια όταν ήταν... single!

CELEBS

Ελισάβετ Σπανού: Χώρισε με τον σύντροφό της λίγο πριν γίνουν γονείς

«Πιέστηκα με τα σχόλια του κόσμου όταν με ρωτούσαν ποιος είναι ο πατέρας»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

VIRAL

Η Taylor Swift κυκλοφορεί τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, The Tortured Poets Department

Στο follow-up του Midnights συμμετέχουν οι Jack Antonoff, Aaron Dessner, Post Malone, Florence Welch, ο drummer των Wilco, Glenn Kotche και πολλοί ακόμη