Skip to main content

CELEBS

Η βασίλισσα Ελισάβετ επιβραβεύει τους νέους

Επαγρυπνούν για την κλιματική αλλαγή


Βασιλεία Μαξακούλη

Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, έστειλε  τις Χριστουγεννιάτικες ευχές της φροντίζοντας να συμπεριλάβει μέσα σε αυτές, και ευχές για τις νεότερες γενιές που αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική κρίση.

Αναπολώντας την περασμένη χρονιά, αναφέρθηκε σε κάποιους "φάρους  έμπνευσης" για τη διάσωση του περιβάλλοντος, με πιο χαρακτηριστική την κινητοποίηση της 16χρονης ακτιβίστριας Greta Thunberg.

«Οι προκλήσεις τις οποίες πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σήμερα είναι ίσως διαφορετικές από εκείνες που η γενιά μου έπρεπε να αντιμετωπίσει, όμως έχω συγκλονιστεί από τον τρόπο με τον οποίο οι νέες γενιές αποδεικνύουν στη πράξη την αίσθηση καθήκοντος που έχουν μπροστά σε προβλήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντός μας και του κλίματός μας» δήλωσε η 93χρονη μονάρχης.

Κοινοποιώντας το μήνυμα της για τα Χριστούγεννα, δεν ξέχασε να επισημάνει δύο σημαντικές επετείους για το 2019: τα 50 χρόνια από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη και την 75η επέτειο της Απόβασης.
«Είναι συχνά τα μικρά βήματα και όχι τα γιγαντιαία άλματα, που φέρνουν τις πιο διαρκείς αλλαγές» υπογράμμισε η Ελισάβετ.

Η βασίλισσα τόνισε επίσης πως τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της Φίλιππος "ενθουσιάστηκαν" από τον ερχομό του όγδοου δισέγγονου τους Archie, του γιου του πρίγκιππα Harry και της συζύγου του, Meghan Markle, τον οποίο καλωσόρισαν στη βασιλική οικογένεια τον περασμένο Μάιο. 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»