Skip to main content

CELEBS

Χάρι και Μέγκαν: Χάνουν τίτλο και χρηματοδότηση

Πώς εξελίσσεται  το Megxit...



Το διεθνές ενδιαφέρον εξακολουθεί(!) να είναι στραμμένο  στο πριγκιπικό  ζεύγος του Sussex μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης τους και όλοι αναμένουμε να δούμε τι εξέλιξη της πορείας τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο, για βασιλικά καθήκοντα. Η Ελισάβετ τους ευχαρίστησε για τη "δουλειά" τους, ενώ σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μαρκλ έγινε ένα με την οικογένεια. Τόνισε επίσης πως ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τους επιτρέψει να χτίσουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή.

https://www.instagram.com/p/B4qVHKjJDdc/

«Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Ελισάβετ. 

 «Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής, τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά τους σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια», συνεχίζει.   «Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η σημερινή ανακοίνωση να τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή», καταλήγει.

https://www.instagram.com/p/B3p1a43FvaJ/

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία και για το τι αλλάζει για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.   Σε αυτή την ανακοίνωση το ζευγάρι εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια «για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στις ζωές τους».  

Όσο για το τι αποχωρίζονται πλέον Χάρι και Μέγκαν για να ζήσουν πιο ανεξάρτητοι, «όπως συμφωνήθηκε, κατανοούν ότι απαιτείται να κάνουν πίσω από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών θέσεων. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια χρηματοδότηση για βασιλικά καθήκοντα».

Επιπλέον,  δεν θα μπορούν, πια,  να εκπροσωπούν επίσημα τη βασίλισσα, ούτε θα χρησιμοποιούν τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», καθώς δεν θα είναι πια, εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας.  

https://www.instagram.com/p/B3HaNHqFb0y/

O Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξέφρασαν την επιθυμία να καλύψουν οι ίδιοι τις δαπάνες που έγιναν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους, του Frogmore Cottage, το οποίο θα παραμείνει η οικία της οικογένειάς τους στη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι για την ανακαίνιση είχαν δαπανηθεί 2,4 εκατ. λίρες(!!!)  από τα δημόσια ταμεία. 

Η συμφωνία του παλατιού με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020, καταλήγει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. 

https://www.instagram.com/p/B21FUmYFgHb/

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.