Πέθανε η Κική Δημουλά

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας

Κωνσταντίνα Κύρκου

Η Κική Δημουλά δεν είναι πια εδώ.

Μεγάλη είναι η συγκίνηση στο πανελλήνιο για τον θάνατο της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας και πεζογράφου.

Η Κική Δημουλά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, έπειτα από σύντομη νοσηλεία της.  Η είδηση του θανάτου της, έγινε γνωστή σήμερα Σάββατο, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κ. Κική Δημουλά προσήλθε  στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ στις 02/02/20 λόγω χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Σήμερα στις 22/02/20 και ώρα 17:56 απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής σε έδαφος σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και καρδιακής ανεπάρκειας», αναφέρει το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ».

Γεννήθηκε το 1931 και έζησε στην Αθήνα. Το 1952 παντρεύτηκε τον ποιητή και πολιτικό μηχανικό Άθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Έλση. Η «μεγάλη» Κική Δημούλα τιμήθηκε το 1972 με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή «Το λίγο του κόσμου» , το 1989 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή «Χαίρε ποτέ» και το 1995 με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή «Η εφηβεία της λήθης». Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ισπανικά, στα ιταλικά, στα πολωνικά, στα βουλγαρικά, στα γερμανικά και στα σουηδικά. Επίσης ήταν τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2002.

 «Ο έρωτας, όνομα ουσιαστικόν πολύ ουσιαστικόν, ενικού αριθμού, γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού, γένους ανυπεράσπιστου. Πληθυντικός αριθμός οι ανυπεράσπιστοι έρωτες.» 

Καλό ταξίδι Κική Δημουλά.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares