Skip to main content

CELEBS

"Recovery plan": Το σχέδιο για την έξοδο από την καραντίνα

Τι ακριβώς συζητάει η κυβέρνηση για την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας



Υπό άκρα μυστικότητα σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την άρση της κυκλοφορίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει δώσει εδώ και λίγες ημέρες εντολές στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να καταστρώσει ένα πλάνο για να βγει -τμηματικά- η χώρα από κρίση. Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός δείχνει τα μέσα Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία.

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί, ώστε να βγει σταδιακά η Ελλάδα από την καραντίνα που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού, ονομάζεται «recovery plan» και βασίζεται σε διεθνή μοντέλα και στη βέλτιστη δυνατή εμπειρία και περιλαμβάνει για την ώρα εναλλακτικά σενάρια και χρονοδιαγράμματα ως προς το ποια ακολουθία θα τηρηθεί στη διαδικασία απενεργοποίησης των περιοριστικών μέτρων.

Τα πρώτα βήματα μετά το Πάσχα

Ο έως τώρα προγραμματισμός περιλαμβάνει μια συνολική επαναξιολόγηση του ισχύοντος πλαισίου περιορισμών τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας μετά το Πάσχα.

Όλα φαίνονται πως θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες που διφφανύουμε. Όπως ο Χαρδαλιάς είχε πει χαρακτηριστικά: " Αν χαλαρώσουμε τις ημέρες του Πάσχα, θα το πληρώσουμε".

Βασικό κριτήριο για την απόφαση ενεργοποίησης της σταδιακής άρσης των περιορισμών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθμού κρουσμάτων της νόσου ή και η εξάλειψή τους μέσα σε ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων, σημειώνει η εφημερίδα.

Ένα από αυτά τα σενάρια, που εξετάζει η κυβέρνηση και που φαίνεται μέχρι τώρα να κερδίζει έδαφος, είναι κατ’ αρχάς να λειτουργήσουν εκ νέου γύρω στα μέσα Μαΐου εμπορικά καταστήματα χαμηλού συνωστισμού (όχι τα πολυκαταστήματα) και πιθανώς κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πιθανώς εστιατόρια), υπό αυστηρούς όρους, όμως, ως προς την προστασία προσωπικού και πελατών.

Παράλληλα μελετάται είτε η προσθήκη νέων κωδικών στο σύστημα 13033 είτε οδηγίες χαλάρωσης του ισχύοντος πλαισίου.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως τα αυστηρά μέτρα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες θα εξακολουθούν να ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, ενώ και η άρση του μέτρου της απαγόρευσης των συναθροίσεων από 10 άτομα και πάνω δεν αναμένεται μετά τις 10 Μαΐου.

Όσον αφορά τα σχολεία, μελετώνται διάφορα σενάρια από το υπουργείο Παιδείας, τα οποίο προβλέπουν από την τμηματική επάνοδο των τάξεων - πρώτα το λύκειο, μετά το γυμνάσιο κ.λπ. - έως και τη λειτουργία πρωινής και απογευματινής βάρδιας, προκειμένου να ανακτηθεί μέρος του χαμένου χρόνου.

πηγή: star.gr

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.