Άνοιγμα μικρών καταστημάτων και σχολείων από Μάιο θέλει η κυβέρνηση

Πέτσας: Να μη θέσουν λίγοι σε κίνδυνο την υγεία των πολλών

Τόνια Τζαφέρη

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά και μικρά καταστήματα, από αρχές Μαΐου, άφησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι τη Μεγάλη Πέμπτη, είπε πως υπάρχει αυτό το σενάριο, ωστόσο όλα θα γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, που παρακολουθούν την επιδημία του κορωνοϊού.

«Και στην Ευρώπη, η συζήτηση που γίνεται είναι προς την κατεύθυνση του να ανοίξουν τα σχολεία. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι μαθητές κινδυνεύουν λιγότερο να νοσήσουν σοβαρά, ενώ πρέπει και για πρακτικούς λόγους να ανοίξουν, όπως οι πανελλήνιες εξετάσεις», είπε ο κ. Πέτσας.

Ο ίδιος υπενθύμισε για μια ακόμη φορά πως ''η επαναφορά στην κανονικότητα'' θα είναι μια διαδικασία που θα χρειαστεί χρόνο.

Όσον αφορά τις μέρες του Πάσχα, ο κ. Πέτσας είπε ότι οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί και έχουν προβλεφθεί ενισχυμένα πρόστιμα και αυστηρή επιτήρηση, ώστε οι λίγοι να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πέτσας είπε ότι ειδικά αυτήν την περίοδο κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις και ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης και το 2021 μια χρονιά ανάπτυξης.

πηγή: star.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares