Κατάργηση του SMS, τα μέτρα της Πρωτομαγιάς

Και το Διάγγελμα Μητσοτάκη αύριο

Τόνια Τζαφέρη

Την κατάργηση της κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης με αποστολή sms στο 13033, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό, προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης.

Όπως είπε, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την Τρίτη 28 Απριλίου το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα, που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το εάν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή το χωριό του.

Όσον αφορά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κ Πέτσας είπε πως οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου.

Το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων, η οποία «θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου».

Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει, για παράδειγμα, στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα.

Τέλος, για το άνοιγμα των εκκλησιών, ο κ. Πέτσας δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά είπε ότι θα γίνει σε δεύτερη φάση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι ιερείς των ναών είναι εκείνοι που θα φροντίζουν να μην υπάρχει συνωστισμός.

πηγή: star.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares