Skip to main content

CELEBS

Τα οικονομικά μέτρα ενόψει κορωναϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Και τον Μάιο η αποζημίωση ειδικού σκοπού – Παράταση για πρώτη κατοικία



 

«Οι δυσκολίες θα είναι πολλές και οφείλουμε να τις μοιράσουμε δίκαια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την επόμενη μέρα της διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού, με τη χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα.

«Η επιστροφής της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής θα είναι βαθμιαία», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πέντε μέτρα για τον Μάιο, που ξεκινά σταδιακά η χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και λειτουργίας των καταστημάτων, σημειώνοντας πως θα εξειδικευθούν όλα στις 17.00 σε συνέντευξη των αρμόδιων υπουργών.

1.    Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας, η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού και τα επιδόματα σε ανέργους και μακροχρόνια ανέργους.

2.    Όσοι επιστρέφουν στην εργασία τους σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου, θα δουν τις αποδοχές τους να στηρίζονται από την πολιτεία. Θα υπάρξει ευρείας κλίμακας ενίσχυση του εισοδήματος και των εργαζομένων, αλλά και στήριξη στις επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ενισχύσουν πλήρως το εργατικό τους δυναμικό.

3.    Κατά τη δοκιμασία του κορωνοϊού, κανένας Έλληνας δε θα δει το σπίτι του κινδυνεύει. Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για τρεις μήνες.

4.    Παραμένουν στη διάθεση των επιχειρήσεων όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όπως η επιδότηση επιτοκίου για δάνεια, η επιστρεπτέα προκαταβολή, κλπ.

5.    Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και νέα δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις, που θα δουν τον τζίρο τους να μειώνεται, αλλά και σχέδιο-εξπρές για την τόνωση του τουρισμού, που φέτος αναμένεται να δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Στόχος μας είναι να το μειώσουμε όσο γίνεται.

«Τα βήματα αυτά μας οδηγούν μέχρι το καλοκαίρι, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εξασφαλίζονται οι όροι και το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα που χρειάζεται ο τόπος. Το όχημα για αυτό θα είναι τα πολλά νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

πηγή: star.gr

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί