Skip to main content

CELEBS

Ο Χρήστος Λούλης για το σποτ που αποσύρθηκε: «Δε μου φάνηκε διχαστικό»

«Τη δυνατότητα να αλλάξω το σενάριο δεν την είχα»

 



Ούτε 24 ώρες δεν έπαιξε στον αέρα το νέο σποτ της Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες. Η καμπάνια προκάλεσε αντιδράσεις στα social media που έκαναν λόγο για σεξισμό με αποτέλεσμα το βίντεο να αποσυρθεί. Ο Χρήστος Λούλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο  Άννα Σταματιάδου δίνοντας τη δική του απάντηση.

«Μου ζητήθηκε μα το κάνω, να προσφέρω αφιλοκερδώς. Διάβασα το σενάριο, δε μου φάνηκε καθόλου σεξιστικό και διχαστικό για να σας πω τη αλήθεια. Τη δυνατότητα να αλλάξω το σενάριο δεν την είχα. Ενδεχομένως να είχα τη δυνατότητα να πω δε μου αρέσει το σενάριο, δεν το κάνω. Όσο σεξιστικό είναι να θεωρούμε ότι όλες οι γυναίκες είναι αυτό κι αυτό κι αυτό, άλλο τόσο σεξιστικό είναι να μην ανεχόμαστε μία γυναίκα να μπορεί να κάνει ένα λάθος» είπε ο Χρήστος Λούλης και κατέληξε: «Δε νομίζω να μου ξαναζητήσουν από την Πολιτική Προστασία να κάνω σποτ, αλλά αν μου το ζητούσαν, ναι, θα το ξανάκανα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το ένα από αυτά, με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό, προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. «Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δε θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα με ανακοίνωση της ζήτησε την παρέμβαση του ΕΣΡ για να αποσυρθεί το σποτ.  

Στην ανακοίνωση της η κα Κούβελα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Άλλη μία στερεοτυπική διαφήμιση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μας προέκυψε σήμερα στις ειδήσεις, με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ό,τι θέλει, και τον πάει το βράδυ πλατεία».

 

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός