Skip to main content

CELEBS

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα της Τετάρτης – Τι θα ανακοινωθεί

Στόχος να μη χαθεί η τουριστική σεζόν



Το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό θα ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να διασωθεί η τουριστική σεζόν, που ήδη έχει πληγεί λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Το πακέτο, που θα ανακοινωθεί, θα εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα, «για να νιώσουν ασφαλείς οι επιχειρηματίες», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, θα καλύπτει και τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, αλλά και τους εποχιακούς πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενώ υπάρχουν σκέψεις για μείωση του ΦΠΑ και στις μεταφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται:

- Μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη στον κλάδο της εστίασης πωλούνται με ΦΠΑ 24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%. Τέτοιου είδους ροφήματα είναι ο καφές, τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που αποτελούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και με την υπαγωγή τους στον χαμηλό συντελεστή του φόρου 13% θα κατηφορίσουν και οι τιμές τους.

- Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

- Προσωρινή μετάταξη της διαμονής στα ξενοδοχεία στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% που είναι σήμερα και προσωρινή αναστολή του τέλους διαμονής που κυμαίνεται από 0,50 ευρώ έως 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

πηγή: star.gr

 

Προτεινόμενα