Skip to main content

CELEBS

O Hugh Laurie είχε γενέθλια στις 11/6

Αλλά εμείς ακόμα θέλουμε να παίξουμε μαζί του… τον γιατρό!



Αποφοιτώντας με μάστερ στην ανθρωπολογία και την αρχαιολογία από το κολέγιο του Σέλγουιν του Κέιμπριτζ, δεινός κωπηλάτης κατά τη διάρκεια των σπουδών του και με κολλητούς φίλους στα φοιτητικά του χρόνια την Έμα Τόμσον και τον Στίβεν Φράι, ο Χιου Λόρι από νωρίς έδειχνε σημάδια του εκρηκτικού του ταπεραμέντου.

Γεννημένος στις 11 Ιουνίου 1959 στην Οξφόρδη της Αγγλίας, με πατέρα γιατρό, ασχολήθηκε τυχαία με την ηθοποιία όταν αναγκάστηκε να απέχει από την κωπηλασία εξαιτίας της λοιμώδους μονοπυρήνωσης, και γράφτηκε στη λέσχη Footlights, η οποία υπήρξε αφετηρία για πολλούς Βρετανούς επιτυχημένους κωμικούς.

https://www.instagram.com/p/BykOhziAsAj/

Με διάφορες συνεργασίες του για τηλεοπτικές σειρές της Βρετανίας τις δεκαετίες των ‘80s και ‘90s, ξεχώρισε για τους ρόλους του στη Μαύρη Οχιά, μάλιστα με αφορμή αυτή τη σειρά ο Λόρι εμφανίστηκε σε μουσικό βίντεο της Άνι Λένοξ, φορώντας κοστούμι εποχής όπως εμφανιζόταν στη Μαύρη Οχιά ΙΙΙ. Εμφανίστηκε επίσης ως επιστήμονας σε βίντεο για το «Πείραμα IV» κοντά στην Κέιτ Μπους.  

Με περάσματα από διάφορες ταινίες (όπως «Λογική κι ευαισθησία», τα «101 σκυλιά της Δαλματίας», «Η πτήση του Φοίνικα» και άλλες) και σειρές (εμφανίστηκε μέχρι και στα «Φιλαράκια» ως guest star), ο ρόλος που τον καθιέρωσε και του πρόσφερε μέχρι και τη Χρυσή Σφαίρα ήταν αυτός του Gregory House ή αλλιώς Dr House, ο πικρόχολος -απίστευτα σέξι ωστόσο- ευρηματικός, εριστικός και αεικίνητος παθολόγος της ομώνυμης σειράς House, έφερε τον Λόρι στη δημοσιότητα από το 2004 και τον κράτησε σταθερά ως το 2012.

https://www.instagram.com/p/BrBg9s4FNX0/

Ως κλασικός δίδυμος, εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός έχει να επιδείξει συγγραφικό παρελθόν, με το πρώτο του μυθιστόρημα να έχει γίνει best seller… ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η μουσική του καριέρα με τον ίδιο να ξέρει να παίζει πιάνο, ντραμς, σαξόφωνο και φυσαρμόνικα ενώ το ερμηνευτικό ταλέντο του ως τραγουδιστής είναι εξίσου αξιοσημείωτο!

Παντρεμένος με την Τζο Γκριν, θεατρική μάνατζερ, από τον Ιούνιο του 1989, ζουν στο Βόρειο Λονδίνο με την κόρη τους Ρεμπέκα (γεννημένη το 1993), και δύο γιους, τον Μπιλ (γεννημένο το 1991) και τον Τσάρλυ (γεννημένο το 1988).


Με ένα φιλί φωτιάς λοιπόν του ευχόμαστε να τα χιλιάσει!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Πού διασκέδασαν Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια & Ευγενία Σαμαρά

Μαζί τους ήταν και η Χριστίνα Κοντοβά και ο Κωνσταντίνος Δέδες

CELEBS

Συγκινεί η Ξένια Καλογεροπούλου για τον Γιάννη Φέρτη: Η μισή μου ζωή ήταν με τον Γιάννη

Το συγκινητικό αντίο της ηθοποιού στον πρώην σύζυγό της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;