Αnna Wintour: "Δεν είναι εύκολο να είσαι μαύρος εργαζόμενος στη Vogue"

"Δεν δώσαμε αρκετή αξία και χώρο στους μαύρους, κάναμε λάθη"

Τόνια Τζαφέρη

 

H δολοφονία του George Floyd στάθηκε αφορμή για την Anna Wintour (editor in chief της Αμερικανικής Vogue και καλλιτεχνική διευθύντρια και σύμβουλος περιεχομένου του εκδοτικού ομίλου Condé Nast), να κάνει την αυτοκριτική της και αναλάβει τις ευθύνες της. Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο έντονες, ενώ η στήριξη προς την αφροαμερικανική κοινότητα, έρχεται από κάθε γωνιά του πλανήτη με κάθε τρόπο.

«Θέλω να απευθυνθώ ιδίως στα μαύρα μέλη της ομάδας μας: Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς είναι αυτές οι μέρες. Γνωρίζω, όμως, πως ο πόνος, η βία και η ανισότητα που βλέπουμε, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Καθυστερήσαμε στην αναγνώριση και τη δράση», αναφέρει απευθυνόμενη στους εργαζομένους η Anna Wintour.

«Θέλω να πω ξεκάθαρα πως γνωρίζω πως η Vogue δεν βρήκε αρκετούς τρόπους να δώσει αξία και χώρο στους μαύρους συντάκτες, συγγραφείς, φωτογράφους, σχεδιαστές κι άλλους δημιουργούς. Έχουμε κάνει κι εμείς λάθη, δημοσιεύοντας εικόνες ή ιστορίες που ήταν οδυνηρές ή μισαλλόδοξες. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για αυτά τα λάθη», γράφει μεταξύ άλλων στο σημείωμα προς το προσωπικό που δημοσιεύτηκε στο Page Six, προσθέτοντας: «Δεν είναι εύκολο να είσαι μαύρος εργαζόμενος στη Vogue και είστε λίγοι οι μαύροι. Γνωρίζω πως δεν είναι αρκετό να πω πως θα βελτιωθούμε, όμως θα το κάνουμε - και, παρακαλώ να γνωρίζετε πως εκτιμώ τις φωνές και τις αποκρίσεις σας καθώς προχωράμε».

 Aνακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρχουν εκπαιδεύσεις της ομάδας της, για τον συστημικό ρατσισμό και κάλεσε τους υπαλλήλους της να απευθύνονται σε εκείνη προσωπικά για τα ζητήματα που θέλουν να μοιραστούν. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιήσουν και δωρεές σε αντιρατσιστικές οργανώσεις.

«Είναι μια ιστορική και σπαρακτική στιγμή για τη χώρα μας και θα πρέπει να είναι στιγμή κατανόησης, προβληματισμού και ταπεινότητας για όσους από εμάς βρισκόμαστε σε θέσεις προνομίων και εξουσίας. Πρέπει να είναι επίσης, μια στιγμή δράσης και δεσμεύσεων. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, εργαζόμαστε για τη στήριξη οργανώσεων με ρεαλιστικό τρόπο» .

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares