Skip to main content

CELEBS

Angelina Jolie: «Φαίνεται ότι ο κόσμος ξυπνάει»

Τι δήλωσε η ηθοποιός για την τωρινή κατάσταση της Αμερικής;

 



 

Η Angelina Jolie είναι από τις σταρ του Hollywood που με την ακτιβιστική τους δράση, παλεύουν να παραδώσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο αύριο. Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Αμερική, έπειτα από την δολοφονία του George Floyd, η διάσημη ηθοποιός μίλησε στο Harper's Bazaar, για τις φυλετικές διακρίσεις καθώς και για την ανησυχία της να πέσει θύμα ρατσισμού και η κόρη της, Zahara, την όποια υιοθέτησε σε πολύ μικρή ηλικία, από ένα ορφανοτροφείο της Αιθιοπίας.

https://www.instagram.com/p/B96_fmXnWdy/

«Υπάρχουν περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παγκοσμίως, λόγω πολέμου και διωγμών. Υπάρχει ρατσισμός και διακρίσεις στην Αμερική. Ένα σύστημα που με προστατεύει αλλά μπορεί να μην προστατεύει την κόρη μου - ή οποιονδήποτε άλλο άνδρα, γυναίκα ή παιδί στη χώρα μας με βάση το χρώμα του δέρματος - είναι απαράδεκτο», δήλωσε η σταρ.

Στην συνέχεια η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία, «Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τη συμπάθεια και τις καλές προθέσεις στους νόμους και στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν πραγματικά τον ρατσισμό και την ατιμωρησία. Ο τερματισμός της κατάχρησης εξουσίας από την αστυνομία είναι μόνο η αρχή. Πηγαίνει πολύ πέρα από αυτό, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, από το εκπαιδευτικό μας σύστημα μέχρι την πολιτική μας».

https://www.instagram.com/p/CBVqUWoBr79/

Κλείνοντας, η Jolie ανέφερε πως είναι ικανοποιημένη που επιτέλους ο κόσμος αντιδρά απέναντι στην αδικία «Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μεγαλώνουν, κούρασε. Ο κόσμος δηλώνει ότι είναι κουρασμένος από τις δικαιολογίες και τα μισά μέτρα και δείχνει αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο, εν όψει ανεπαρκών απαντήσεων από εκείνους που έχουν την εξουσία. Φαίνεται ότι ο κόσμος ξυπνάει, οι άνθρωποι κάνουν βαθύτερες εκτιμήσεις. Ήρθε η ώρα να κάνουμε αλλαγές στους νόμους και στα θεσμικά μας όργανα - ακούγοντας εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο και των οποίων οι φωνές έχουν αποκλειστεί».

 

Προτεινόμενα