Skip to main content

CELEBS

Cate Blanchett: Η τοποθέτηση της για την ισότητα των δύο φύλων μετά τον ρόλο της στο «Mrs America»

Τι διαπίστωσε η ηθοποιός μέσα από αυτό τον ρόλο

 



 

Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων συνεχίζει μέσα στα χρόνια να απασχολεί τους ανθρώπους, αφού από την δεκαετία του ’70 και έπειτα γίνονται προσπάθειες οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους απέναντι στους άντρες. Η Cate Blanchett, η οποία πρωταγωνιστεί στην μίνι σειρά του BBC 2, Mrs America και υποδύεται την ακτιβίστρια και αντιφεμινίστρια Phyllis Schlafly, δίνοντας συνέντευξη στο «Radio Times», τοποθετήθηκε επί του θέματος, εκφράζοντας μάλιστα όλα όσα διαπίστωσε μέσα από αυτό τον «κόντρα» για εκείνη ρόλο.

https://www.instagram.com/p/B-mrtjQF5Xg/

«Πάντα ήξερα από το DNA μου ότι οι γυναίκες είναι ίσες με τους άντρες. Δε μπορούσα να καταλάβω καλά για ποιο λόγο η βιομηχανία και το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο «εκτοξεύθηκα» δεν εξέφραζε κάτι τέτοιο, οπότε αισθανόμουν εντελώς ασυγχρόνιστη για πολύ καιρό. Σε κάποια φάση, άρχισα να μετράω “κεφάλια” της αναλογίας ανδρών-γυναικών σε κάθε γύρισμα που πήγαινα. Σε όλη μου την καριέρα, μέχρι και πριν από 4 χρόνια, ήμουν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε 35 άνδρες. Η μοναδική ανάμεσα σε 27, σε 16… Απλώς σκεφτόμουν ότι είναι φυσιολογικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/CBK-9ZwDdzS/

Η 51χρονη χολιγουντιανή σταρ αναγνωρίζει πόσο επίκαιρο είναι το θέμα της ισότητας των δύο φύλων ακόμα και σήμερα, όπου η κοινωνία αντιμετωπίζεται ως προοδευτική, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως οι γυναίκες εκείνης της εποχής αποτέλεσαν έμπνευση για την ίδια: «Οι συζητήσεις που έκαναν πίσω στο 1971 και το 1972 συνεχώς εμφανίζονται στα μίντια σήμερα. Κοινές τουαλέτες για άνδρες και γυναίκες, γάμος με άτομα του ίδιου φύλου. Θα στρατολογούνται οι γυναίκες; Αυτό προέκυψε νωρίτερα αυτόν το χρόνο με τα γεγονότα στο Ιράν. Δε μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρο. Εμπνεύστηκα από τον τρόπο με τον οποίο θα μιλούσαν οι γυναίκες στα ’70s».

 

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.