Η Bella Hadid τα «βάζει» με το Instagram

Οι κατηγορίες για bullying και ρατσισμό

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Η Bella Hadid έχοντας ένα απίστευτο περιστατικό με την πλατφόρμα του Instagram, εναντιώνεται στον ρατσισμό και διεκδικεί τα δικαιώματα της. Συγκεκριμένα, το supermodel κατέκρινε αυστηρά την κίνηση του Instagram να «κατεβάσει» από την δημοσιότητα, ένα post με το αμερικανικό διαβατήριο του πατέρα της, Mohammed Hadid, καθώς στον τόπο γέννησής του έγραφε Παλαιστίνη. Όταν το διάσημο μοντέλο αντιλήφθηκε το συμβάν, έσπευσε να δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Instagram σχετικά post που ωστόσο αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα καθώς ανέφεραν πως «Ο μπαμπάς μου και ο τόπος γέννησής του, η Παλαιστίνη» και κάτι τέτοιο φαίνεται πως είναι ενάντια στην πολιτική και τους όρους του Instagram.

H Bella Hadid παρόλα αυτά συνέχισε να δημοσιεύει σχετικά post, κατηγορώντας την πλατφόρμα για λογοκρισία και ρατσισμό, αφού το μόνο που ανέφερε στις δημοσιεύσεις της είναι πως ο πατέρας της κατάγεται από την Παλαιστίνη, όμως το μήνυμα της αφαίρεσης περιεχομένου από την πλατφόρμα, της εμφανίστηκε και πάλι αναφέροντας πως «Αφαιρέσαμε το story γιατί είναι ενάντια στους όρους μας, ή είναι παρενόχληση ή bullying. Έχουμε αυτούς τους όρους γιατί θα θέλαμε η κοινότητά μας να νιώθει ασφαλής».

Το διάσημο μοντέλο επανήλθε και δήλωσε χαρακτηριστικά «To Instagram αφαίρεσε το story μου που απλώς έλεγε ότι ο μπαμπάς μου γεννήθηκε στην Παλαιστίνη. @Instagram, ποιο ακριβώς σημείο του να είμαι υπερήφανη για την καταγωγή του πατέρα μου είναι bullying, παρενόχληση, γραφικό ή σεξουαλικό γυμνό; Δεν μπορούμε να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό είναι bullying για μένα. Δεν μπορείτε να σβήσετε την ιστορία προσπαθώντας να κάνετε τον κόσμο να σωπάσει. Δεν λειτουργεί έτσι», κατήγγειλε στους 31 εκατομμύρια followers της.

Δείχνοντας την έντονη ενόχληση της από το περιστατικό αλλά και την αγανάκτησή της, η Bella συνέχισε με τις δημοσιεύσεις λέγοντας «Θέλετε να αλλάξει το μέρος που γεννήθηκε για χάρη σας; Είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια. Όλοι πρέπει να ποστάρουν πού γεννήθηκαν οι γονείς τους σήμερα. Θυμίστε τους πόσο περήφανοι είστε από όπου και αν κατάγεστε». Ασφαλώς μέρος σε όλη αυτή την διαμάχη με την πλατφόρμα πήρε και η αδερφή της Bella, Gigi Hadid, κοινοποιώντας το συμβάν στα social media της.

 

Τα γεγονότα αυτά φυσικά και δεν πέρασαν απαρατήρητα από την πλατφόρμα, η οποία μέσω εκπροσώπου ζήτησε συγγνώμη στο μοντέλο αλλά και στην οικογένεια για ότι συνέβη τις τελευταίες ημέρες «Για να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα των μελών μας δεν επιτρέπουμε να ανεβάζουν προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς διαβατηρίων στο Instagram. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο αριθμός δεν φαινόταν και γι’ αυτό δεν έπρεπε να αφαιρεθεί. Ανεβάσαμε και πάλι το post και απολογηθήκαμε στη Bella για το λάθος» δήλωσε στο Elle UK.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares