Το πρώτο demo album του Ed Sheeran πουλήθηκε για 85 χιλιάδες δολάρια

Ο Ed το είχε ηχογραφήσει όταν ήταν μόλις 13 ετών, το 2004

Τόνια Τζαφέρη

 

Έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το νεανικό κοινό, κυρίως για τον ρομαντισμό αλλά και το alternative στιλ του. Σε μόλις ηλικία 13 ετών, ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής είχε ηχογραφήσει σε ένα CD κάποια από τα πρώτα τραγούδια του. Εκείνον τον καιρό μάλιστα  ο καλλιτέχνης έμενε σε συγγενείς του και κέρδιζε χρήματα τραγουδώντας στον δρόμο.

Το CD αυτό βρέθηκε πρόσφατα ξεχασμένο σε ένα συρτάρι και πλέον αποτελεί το πρώτο demo άλμπουμ του Ed Sheeran με τίτλο "Spinning Man", το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία με την τιμή του να φτάνει αρκετές χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν και ο οίκος δημοπρασιών εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να πουλήσει το άλμπουμ για περίπου 17.300 δολάρια, η τελική τιμή έφτασε τα 85.822 δολάρια, καθώς υπήρξε μάχη μεταξύ ενδιαφερόμενων. "Αυτή η τιμή είναι απίστευτη! Περιμέναμε ότι θα πουληθεί σε καλή τιμή, αλλά αυτό σίγουρα υπερέβαινε τις προσδοκίες μας" δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου. "Έγινε μια δυνατή μάχη μεταξύ τεσσάρων ή πέντε πολύ σοβαρών πλειοδοτών" πρόσθεσε.

Όπως αναφερόταν στην περιγραφή του οίκου δημοπρασιών Omega Auctions το demo album είναι "ένα σπάνιο CD, το οποίο κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα το 2005 για την παρουσίαση του ηχογραφημένου υλικού του Ed Sheeran. Περιέχει 14 κομμάτια και φέρει τον τίτλο και τη λίστα συντελεστών χειρόγραφα από τον Sheeran".

Μεταξύ άλλων ο διάσημος τραγουδιστής δήλωσε χαρακτηριστικά για το CD αυτό:

"Πιθανώς υπάρχουν 20 αντίγραφα του Spinning Man, και έχω 19 από αυτά. Δεν θέλω κανένας άλλος να πάρει ένα αντίγραφο! Τα περισσότερα από τα τραγούδια αφορούσαν ένα κορίτσι που ονομάζεται Claire. Ήταν η πρώτη μου αγάπη όταν ήμουν 13 ετών. Ήταν μια πολύ αθώα αγάπη, και κρατιόμασταν μόνο από τα χέρια, αλλά διήρκεσε αρκετό χρόνο. Τότε ήρθε ο πρώτος μου καταστροφικός χωρισμός" συνέχισε. "Κοιτάζοντας πίσω, πραγματικά δεν ήταν τόσο άσχημο, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν συγκλονιστικό. Όταν με άφησε, έγραψα πολλά τραγούδια - τα πρώτα μου τραγούδια αγάπης" ανέφερε.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares