Skip to main content

CELEBS

Selena Gomez: Έκκληση στον Zuckerberg και τη Sheryl Sandberg

Nα σταματήσουν τη "ρητορική μίσους" στο διαδίκτυο



 

Με μια επιστολή της, η διάσημη ποπ σταρ η Selena Gomez απευθύνθηκε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Facebook, Mark Zuckerberg, και στην Chief Operating Officer, Sheryl Sandberg, καλώντας τους να σταματήσουν τις ομάδες ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Την επιστολή που έγραψε η 28χρονη καλλιτέχνης, την δημοσίευσε με ένα screenshot στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου μετρά 193 εκατομμύρια followers της:

"Selena εδώ. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ησυχάσαμε. Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Το @Facebook και το @Instagram χρησιμοποιούνται για τη διάδοση του μίσους, της παραπληροφόρησης, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Καλώ και τους δύο να βοηθήσετε να σταματήσει αυτό. Παρακαλώ κλείστε τις ομάδες στις οποίες οι χρήστες εστίασαν στη διάδοση της βίας και της παραπληροφόρησης της ρητορικής μίσους. Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτό. Είναι μια χρονιά εκλογών. Δεν μπορούμε να έχουμε παραπληροφόρηση σχετικά με την ψηφοφορία. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος των πηγών και ανάληψη ευθυνών. Ελπίζω να λάβω νέα από εσάς το συντομότερο δυνατόν".

https://www.instagram.com/p/CE62PvtjHvb/

Η δημόσια θέση της ακολουθεί την επαναφορά της ανανεωμένης καμπάνιας #StopHateForProfit. Την προηγούμενη εβδομάδα, επιχειρήσεις και celebrities, συμπεριλαμβανομένων των Leonardo DiCaprio, Kim Kardashian, Jennifer Lawrence και Naomi Campbell, "πάγωσαν" τους λογαριασμούς τους στο Facebook και το Instagram για 24 ώρες για να ζητήσουν αλλαγές στο Facebook, όπως να καταργηθούν οι "ομάδες που επικεντρώθηκαν στην λευκή υπεροχή, ο αντισημιτισμός, η ισλαμοφοβία και οι συνωμοσίες που προωθούν τη βιαιότητα".

Η καμπάνια Stop Hate for Profit δημιουργήθηκε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, από εννέα ομάδες υπεράσπισης και ορίζεται ως "ένας διαφορετικός και αναπτυσσόμενος συνασπισμός που θέλει το Facebook να λάβει μέτρα κοινής λογικής για να αντιμετωπίσει τον ανεξέλεγκτο ρατσισμό, την παραπληροφόρηση και το μίσος στην πλατφόρμα του".

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ