Skip to main content

CELEBS

Χρυσή Αυγή: Κανένα ελαφρυντικό για την εγκληματική οργάνωση

Διακόπηκε η διαδικασία: Κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου ο Λαγός



 

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα επτά μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμενής, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Παππάς), όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Αντίθετα αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα και Αλεξόπουλο (μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς), Μίχο (ειλικρινούς μεταμέλειας) και Αρβανίτη (πρότερου σύννομου βίου). Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν και σε όσους είχαν μικρή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα στους Δήμου και Σκάλκο της μετεγενέστερης καλής συμπεριφοράς και στους Αναδιώτη, Τσιακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο και Χατζηδάκη της μετεφηβικής ηλικίας.

Τώρα μένει να αποφασιστεί το πλαίσιο των ποινών, που θα επιβληθούν στην ηγετική ομάδα και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου κατέθεσε ο Λαγός

Στη σημερινή διαδικασία παραβρίσκεται και ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός.

Ο Λαγός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης όλου του δικαστηρίου που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπάρχει προκατάληψη, ότι καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας. Υποστήριξε, παράλληλα, ότι υπήρξε άμεση ή έμμεση παρέμβαση και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι πίεσε τους δικαστές.

Ο Λαγός είχε απευθύνει μάλιστα, την Κυριακή και κάλεσμα για συγκέντρωση σε συμπαράσταση του έξω από το Εφετείο. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε, ωστόσο, στην απαγόρευση συγκέντρωσης συμπαράστασης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, οι επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της.

Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Τομ Χανκς - Ρίτα Γουίλσον: Έχουν επέτειο γάμου και το γιορτάζουν!

Πόσα χρόνια είναι παντρεμένο το celebrity couple;

CELEBS

Aν Χάθαγουεϊ: Αποκάλυψε ότι γιορτάζει πέντε χρόνια νηφαλιότητας

«Ένιωθα μια μεγάλη αποξένωση από το σώμα μου»

CELEBS

Γιάννα Τερζή: «Υπήρξε κακοποίηση από άτομο της ομάδας μου στην Eurovision»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του