Κορωνοϊός: Η ημερομηνία «κλειδί» για την αποφυγή γενικευμένου lockdown

Τρία νέα μέτρα είναι υπό εξέταση αν έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Τόνια Τζαφέρη

 

Σε κατάσταση συναγερμού και αυξημένης εγρήγορσης βρίσκονται κυβέρνηση και επιστήμονες καθώς ο κορωνοϊός επελαύνει από τη χώρα μας και το δεύτερο κύμα της πανδημίας δείχνει να ελέγχεται δύσκολα.

Ο πρωθυπουργός διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως ένα νέο γενικευμένο lockdown θα ήταν καταστροφικό, όμως αυτό δε σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν προετοιμάζεται για ένα plan B, αν οι φόβοι όλων επιβεβαιωθούν και τα κρούσματα αγγίξουν τετραψήφιους αριθμούς.

Τα πάντα θα κριθούν στις 9 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει επανεξέταση των δεδομένων και θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν τα τελευταία μέτρα είχαν αποτέλεσμα.

Στις επόμενες 14 μέρες από την εφαρμογή της καθολικής χρήσης μάσκας και της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι επιστήμονες θα μελετήσουν τα στατιστικά δεδομένα κι αν επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια, τότε θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού

-Κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 21:00

-Περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών

Αναμένοντας το εμβόλιο

Όπως είπε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός υπάρχει ελπίδα να είναι σύντομα έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Στο βάθος του τούνελ αχνοφαίνεται η ελπίδα που δεν είναι άλλη από ένα εμβόλιο. Έχουμε σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό ,ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό όσοι πρέπει και όσοι θέλουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης να το κάνουν. Δεν πρέπει να συμπέσει μία έξαρση της γρίπης με τον κορωνοϊό», είπε.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares