Skip to main content

CELEBS

H βασίλισσα Ελισάβετ γίνεται πλατινένια για τα 70 χρόνια της βασιλείας της

Οι φήμες περί παραίτησης από τον θρόνο



Ένα θεαματικό τετραήμερο εορτασμών για το καλοκαίρι του 2022, σχεδιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι Βρετανοί πολίτες ενημερώθηκαν ήδη για το γεγονός καθώς και πως οι εορτασμοί αυτοί θα συνοδεύονται με την θεσμοθέτηση μιας επιπλέον αργίας στις 3 Ιουνίου, η οποία θα αφιερωθεί στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

 

 

Εκείνο το τετραήμερο, οι Βρετανοί θα γιορτάσουν τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον θρόνο, η οποία γίνεται «πλατινένια» αφού είναι η πρώτη μονάρχης που έφτασε στο ορόσημο της επετείου του Platinum Jubilee.

«Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Αυτού Μεγαλειότητας θα είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή και αξίζει μια γιορτή που θα μείνει στην μνήμη…Tο έθνος θα απολαύσει μία θεαματική φιέστα, που θα συνδυάζει τις κορυφαίες στιγμές της μεγαλοπρέπειας του βρετανικού τελετουργικού με την τέχνη και την τεχνολογία αιχμής», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Oliver Dowden.

 

 

H βασίλισσα Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία, αφού ανέλαβε το θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν ήταν μόλις 25 χρονών. Παρόλα αυτά, η αναγγελία των εορτασμών για τα 70 χρόνια βασιλείας της συνοδεύεται και από έντονες φήμες ότι η 94χρονη βασίλισσα θα παραιτηθεί από τον θρόνο μετά τα 95α γενέθλια της, ανοίγοντας τον δρόμο στον πρίγκιπα Κάρολο.

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.