Skip to main content

CELEBS

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Υπήρξε η μεγαλύτερη προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου




Σοκ στον χώρο του αθλητισμού  αλλά και σε όλον τον κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα από ανακοπή καρδιάς.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Clarin» , ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής ήταν στο σπίτι του στο Μπουένος Άιρες όταν ξαφνικά αισθάνθηκε δυσφορία και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. 

Έξι ασθενοφόρα έσπευσαν στην κατοικία του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Πριν από μερικές μέρες είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, λόγω αιματώματος στο κεφάλι, και είχε επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου του 1960 και θεωρούταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Χαρακτηριστική ήταν η αιώνια κόντρα του με τον Πελέ για το «ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής».

Ο Ντιέγκο έγινε  πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατέρριψε το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής δύο φορές, την πρώτη όταν έπαιξε για την Μπαρτσελόνα για 3 εκατομμύρια αγγλικές λίρες και τη δεύτερη, όταν αγωνίστηκε στη Νάπολι για 5 εκατομμύρια λίρες (ισοτιμίες 2013).

Είχε αγωνιστεί στους Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη και στο τέλος της καριέρας του, στη Νιούελς Ολντ Μπόις και τελικά μετά από παύση ενός έτους από το ποδόσφαιρο έκλεισε την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς το 1997. Τα πιο ένδοξα ποδοσφαιρικά του χρόνια τα πέρασε στη Νάπολι, όπου κέρδισε τίτλους και διακρίσεις. Στην καριέρα του με την Εθνική Αργεντινής, σκόραρε 34 τέρματα σε 91 εμφανίσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός και καθιερώθηκε ως επιθετικός μέσος.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30