Skip to main content

CELEBS

Πουλήθηκε η Neverland του Michael Jackson στο ένα δέκατο της αρχικής τιμής της

To ράντσο που ο καλλιτέχνης είχε μεταμορφώσει σε παιδική χαρά



 

Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι να βρεθεί αγοραστής για τη Neverland, το ράντσο του Michael Jackson που πουλήθηκε τελικά για 22 εκατομμύρια δολάρια, ποσό πολύ μικρότερο από την αρχική τιμή του που ήταν σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το ράντσο ανήκει πλέον στον επιχειρηματία Ron Burkle, πρώην συνεργάτη του Jackson.

Πρόκειται για ένα μέρος που είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον Michael, αφού ο ίδιος είχε επιμεληθεί τη διαμόρφωση της τεράστιας έκτασης, σε μια εντυπωσιακή παιδική χαρά, όπως αυτή όπου ονειρευόταν να είχε σαν παιδί. Στα σχεδόν 11 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα της Neverland υπήρχαν από λούνα παρκ και τρενάκι μέχρι ζωολογικός κήπος με εκατοντάδες ζώα.

 

 

Μετά το θάνατο του καλλιτέχνη το 2009, αφαιρέθηκαν όλες οι προσθήκες που είχε κάνει και ο χώρος πήρε ξανά την αρχική μορφή αλλά και την αρχική ονομασία του: Sycamore Valley Ranch.

Ο Jackson είδε για πρώτη φορά το χώρο που βρίσκεται μέσα στον εθνικό δρυμό του Los Olivolos  στην Καλιφόρνια, το 1983 όταν επισκέφτηκε τον Paul McCartney που έμενε εκεί για τις ανάγκες ενός βίντεο και το αγόρασε πέντε χρόνια μετά από τον τότε ιδιοκτήτη του William Bone.

 

 

Σήμερα, το ράντσο περιλαμβάνει 22 κτίρια, ανάμεσά τους το κυρίως σπίτι, έκτασης 1100 τετραγωνικών μέτρων, με έξι κρεβατοκάμαρες και πολλές walk-in ντουλάπες (μία εκ των οποίων είναι ένα "καμουφλαρισμένο" καταφύγιο), ένα  ξενώνα τεσσάρων υπνοδωματίων, φάρμες και εγκαταστάσεις για τη φροντίδα των ζώων. Υπάρχει επίσης πισίνα, μπάρμπεκιου, γήπεδα του μπάσκετ και του τένις, ένας κινηματογράφος 50 θέσεων και μια λίμνη έκτασης 16000 τ.μ.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30