Skip to main content

CELEBS

Kate Winslet: «Πρέπει να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε μπροστά»

Όλη η ασχολία με το βάρος της ως νεαρό αστέρι την στιγμάτισε


Ρόμυ Μελάνι

Aκόμη και αν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια σε ολόκληρο τον κόσμο, εκείνη την εποχή, λόγω της ταινίας Τιτανικός, η διάσημη σταρ σχολιάστηκε κυνικά για το βάρος της. Πρόσφατα βγήκε και τόνισε ότι ο δημόσιος, λεπτομερής έλεγχος του βάρους της την έκανε να αισθάνεται άσχημα για τη δική της εικόνα σώματος ως νεαρή ηθοποιός. «Στα 20 μου, όλοι μιλούσαν συνέχεια για το βάρος μου», δηλώνει σήμερα η 45χρονη νικήτρια Όσκαρ σε συνέντευξή της στη Guardian. «Και  κλήθηκα να υπερασπίσω  την φυσιολογία μου. Λοιπόν, από τότε έχω αυτήν την ετικέτα ότι είμαι σκληρή κι αποφασισμένη και ειλικρινής. Όχι, απλά υπερασπίζομαι τον εαυτό μου». Το μεγάλο αστέρι του Τιτανικού εξομολογήθηκε στην εφημερίδα ότι πρόσφατα ξαναδιάβασε  μερικά άρθρα που γράφτηκαν για αυτήν όταν ήταν ακόμα έφηβη και την εξέπληξε το πόσο «σκληρή» συζήτηση για το βάρος της ήταν στα μέσα ενημέρωσης. «Και ήταν σχεδόν γελοίο, πόσο σοκαριστικό, πόσο κριτικό, το πως οι δημοσιογράφοι των tabloids μιλούσαν για μένα», απαντά η Winslet.


«Εξακολουθούσα να να ανακαλύπτω ποια ήμουν από τα δημοσιεύματα. Σχολίαζαν το μέγεθός μου, υπολόγιζαν πόσο ζύγιζα και έγραφαν την υποτιθέμενη δίαιτα που ακολουθούσα».
Η βρετανίδα ηθοποιός συνέχισε στην συνέντευξη, λέγοντας ότι λυπάται που έπαιξε σε ταινίες των Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι, εξαιτίας των αντίστοιχων σκανδάλων τους.
«Συνειδητοποίησα ότι καθόταν πολύ άσχημα μέσα μου αυτό», αποκάλυψε  η Winslet όταν συνεργάστηκε με τον Woody Allen στο φιλμ  Wonder Wheel του 2017. «Δεν θα έπρεπε να δουλέψω με τον Woody, ή τον Roman (Polanski), και πιθανότατα θα παλεύω πάντα με αυτές τις τύψεις. Είναι απίστευτο για μένα τώρα που αυτοί οι άντρες κρατήθηκαν με τόσο υψηλό σεβασμό σε αυτόν τον κλάδο, και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».
Η σταρ, η οποία πρωταγωνίστησε το 2011 ταινία Carnage του Polanski δίπλα στους John C. Reilly, Christoph Waltz και Jodie Foster, αναγνώρισε επίσης ότι έχει δεχθεί επίμονη κριτική στο Χόλιγουντ  που μίλησε, αφού έχει ήδη παίξει ρόλους στις αμφιλεγόμενες ταινίες των δυο σκηνοθετών. «Το έχω πει μόνο δυνατά μερικές φορές», είπε. «Αλλά ναι, με έχουν επικρίνει. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα λένε: «Λοιπόν, έκανες την ταινία, έτσι ...!», «Αλλά πρέπει να είμαστε σε θέση να αλλάξουμε, έτσι δεν είναι; Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Προσπαθήστε».
Η Winslet είχε εκφράσει και στο παρελθόν το πόσο μετανιωμένη ήταν για τη σύνδεσή της με τους δύο διάσημους σκηνοθέτες. Σε συνέντευξή της στον διεθνή τύπο το περασμένο φθινόπωρο, είχε αναφέρει: «Τι νόμιζα ότι έκανα, με το να δουλεύω με τους Woody Allen και Roman Polanski;... Είναι f ** **** ντροπιαστικό».

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου