Skip to main content

CELEBS

Alexander Wang: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Από τα τέλη του περασμένου έτους, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Alexander Wang, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποιήσεις μοντέλων και άλλων ανθρώπων του χώρου της μόδας



 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν το μοντέλο Όουεν Μούνεϊ, τον κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά σε κλαμπ της Νέας Υόρκης το 2017. Η δημόσια αυτή εξομολόγηση του μοντέλου οδήγησε σε κύμα καταγγελιών εναντίον του Ουάνγκ.

Μάλιστα, πολλές παρόμοιες ιστορίες υποβλήθηκαν ανώνυμα από το @shitmodelmanagement στο Instagram. Πρόκειται για έναν λογαριασμό αφιερωμένο στη δημοσίευση περιστατικών εκμετάλλευσης και κακοποίησης στον χώρο της μόδας. Παρόμοια περιστατικά «ανεβαίνουν» και στον λογαριασμό «Diet Prada» στο Instagram.

Ο σχεδιαστής αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Μούνεϊ ως «αβάσιμους και τρομερά ψευδείς» σε δήλωσή του και ζήτησε νομική εκπροσώπηση.

ΑΛΕΞΆΝΤΕΡ ΟΥΑΝΓΚ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

«Ενώ ήμουν πάντα δραστήριος στην κοινωνική μου ζωή, συχνά παρευρισκόμουν σε διάφορες συγκεντρώσεις του κλάδου, πάρτι και συναυλίες όπου υπήρχαν ναρκωτικά και αλκοόλ… αντίθετα με όσα ειπώθηκαν, δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ άλλους με σεξουαλικό τρόπο και δεν εξανάγκασα κάποιον σε οτιδήποτε χωρίς συγκατάθεση. Επίσης, δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ τη θέση ή τη φήμη μου για δικό μου όφελος.

Αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί ξεκίνησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ιστότοπους που αγνόησαν επανειλημμένα την αξία και τη σημασία των αποδεικτικών στοιχείων ή του ελέγχου των γεγονότων. Είναι προτεραιότητά μου να αποδείξω ότι αυτές οι κατηγορίες είναι αναληθείς και τροφοδοτούνται από αποκλειστικά καιροσκοπικά κίνητρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουάνγκ.

Τις υποθέσεις δέκα ανδρών με κατηγορίες εναντίον του Αλεξάντερ Ουάνγκ ανέλαβε η γνωστή δικηγόρος για τα δικαιώματα θυμάτων υψηλού προφίλ, Λίζα Μπλουμ.

Όλοι εκτός από έναν άνδρα, προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ο Ντέιβιντ Κάσαβαντ, στιλίστας και υπεύθυνος αρχείου μόδας από τη Νέα Υόρκη σε δηλώσεις του στους New York Times, ισχυρίστηκε ότι ο Ουάνγκ τον πλησίασε σε κλαμπ στο Μπρούκλιν το 2017 και του έβγαλε τα ρούχα.

«Ήμουν προφανώς σε ευάλωτη κατάσταση. Ήμουν μεθυσμένος. Πρόθεσή του Αλεξάντερ Ουάνγκ ήταν να με ταπεινώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κάσαβαντ, ενώ υπογράμμισε πως και «άλλη φορά προσπάθησε να τον γδύσει σε άλλο κλαμπ. «Ακόμα κι αν είναι σε πάρτι πολύ αργά το βράδυ, δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σχεδιαστής μόδας αρνήθηκε της κατηγορίες του μέσω επιστολής στους New York Times από τον δικηγόρο του, Έρικ Μ. Τζορτζ. Στην επιστολή διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον του Κάσαβαντ. «Είχε αδιαμφισβήτητη προσωπική έχθρα για πολλά χρόνια εναντίον του κ. Ουάνγκ» σημειώνεται.

Σε απάντηση, η δικηγόρος του Κάσαβαντ, Λίζα Μπλουμ είπε: «Ο κ. Κάσαβαντ εμμένει στη μαρτυρία του». «Δεν αισθάνθηκα ότι υπήρξε η κατάλληλη απάντηση από τη βιομηχανία της μόδας», είπε ο Ντέιβιντ Κάσαβαντ για τις καταγγελίες που διατύπωσε σε βάρος του Ουάνγκ και συνέχισε: «Το καταλαβαίνω ήταν κυρίως ανώνυμες, οπότε όλα καλά. Όμως εδώ είμαι. Κάθομαι ενώπιον σας, λέω ποιος είμαι, δεν είμαι πλέον ανώνυμος».

Διαβάστε όλες τις Lifestyle ειδήσεις

Πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 21 έως 28/4

Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις στον οικονομικό ή συναισθηματικό σας τομέα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο