Skip to main content

CELEBS

Έτοιμη η Stefania για τον μεγάλο τελικό της Eurovision

Με το Last Dance που πήρε χθες την πρόκριση από τον δεύτερο ημιτελικό



 

Έτοιμη η ελληνική συμμετοχή και για τον μεγάλο τελικό της Eurovision στις 22/5. Πριν τον διαγωνισμό του 2021, η Ελλάδα συμμετείχε στη Eurovision τριάντα επτά φορές από το ντεμπούτο της το 1974. Η χώρα μας κέρδισε το διαγωνισμό μία φορά, το 2005 με το τραγούδι "My Number One" ερμηνευμένο από την Έλενα Παπαρίζου. Μετά την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, η Ελλάδα καταφέρνει πάντα να προκριθεί στον τελικό. Ανάμεσα στα χρόνια 2004 με 2011, το έθνος επέτυχε οκτώ συνεχόμενα πλασαρίσματα στην πρώτη δεκάδα. Μέχρι τώρα, η Ελλάδα το 2016 με το συγκρότημα Argo και το τραγούδι "Utopian Land" δεν προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά στα χρονικά. Αυτή είναι και η χειρότερη θέση της Ελλάδας στο διαγωνισμό. Ωστόσο, η Ελλάδα επέστρεψε στον τελικό το 2017 με το τραγούδι της Demy, το "This Is Love", τερματίζοντας στη 19η θέση. Το 2018, η Ελλάδα αποτυγχάνει να προκριθεί στον τελικό για δεύτερη φορά με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι "Όνειρο Μου", τερματίζοντας στη 14η θέση στον πρώτο ημιτελικό. Η Ελλάδα επέστρεψε στον τελικό το 2019 με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι "Better Love", τερματίζοντας στην 21η θέση με 74 βαθμούς.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η Ελληνο-Ολλανδέζα Stefania επιλέχθηκε εσωτερικά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) με το τραγούδι "Last Dance", γραμμένο από τους Δημήτρη Κοντόπουλο, Παύλο Μανώλη, Αναστάσιο Ράμμο, Diverno, Γκάμπριελ Ράσελ και Σάρον Βον. Η Stefania ήταν να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2020 με το τραγούδι "Superg!rl" πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και την γρήγορη εξάπλωσή του πανευρωπαϊκά. Ο Ελληνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ), ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει το τραγούδι της Stefania εσωτερικά, όπως ακριβώς είχε γίνει το 2020.

https://www.instagram.com/p/CO0PE_HphkI/

Η Ελλάδα κληρώθηκε να συμμετάσχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος έγινε στις 20 Μαΐου 2021. Η κλήρωση κατανομής στους ημιτελικούς έμεινε η ίδια με τον ακυρωμένο διαγωνισμό του 2020. Και πλέον με την πρόκριση, η Stefania είναι έτοιμη να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στον τελικό!

https://www.instagram.com/p/CPF6eVEJoUD/

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

 

 

 

Προτεινόμενα