Skip to main content

CELEBS

Η Meghan Markle κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο

Και διχάζει για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη σε Αγγλία και Αμερική!



 

Η μητρότητα και το να μεγαλώνεις παιδιά πολλές φορές μοιάζει με παραμύθι και σίγουρα χρειάζονται πολλά παραμύθια μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά! Αν μάλιστα η ζωή σου τα έχει φέρει έτσι ώστε και η δική σου ζωή να μοιάζει με παραμύθι και να βρίσκεσαι να συμβιώνεις με τον αληθινό πρίγκιπα ίσως να νιώσεις όχι μόνο την ανάγκη να μοιραστείς το παραμύθι σου αλλά να το βλέπεις κι ως υποχρέωσή σου.

Η Meghan Markle αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της! Όχι μόνο γιορτάζει τη γέννηση της μικρής της κόρης αλλά την Τρίτη, η 39χρονη Δούκισσα του Σάσεξ κυκλοφόρησε το ντεμπούτο παιδικό της βιβλίο, The Bench, φροντίζοντας η κυκλοφορία της έκδοσης να είναι πριν από την Ημέρα του Πατέρα.

Το συγκινητικό, για κάποιους, εικονογραφημένο βιβλίο περιγράφει τον ειδικό δεσμό μεταξύ πατέρα και γιου, όπως τον εμπνεύστηκε από τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Χάρι, και τη σχέση του με τον 2χρονο γιο τους, τον Άρτσι.

Στις εικόνες του βιβλίου που υπογράφονται από τον εικονογράφο Christian Robinson, μέσω του Random House Children Books, παρελαύνουν όλοι οι διαφορετικοί τύποι μπαμπάδων που τους βλέπουμε να περνούν χρόνο με τους γιους τους, σε μια προσπάθεια ποικιλομορφίας και κατάργησης των στερεοτύπων και των διακρίσεων. Για παράδειγμα, ένας μπαμπάς και το παιδί του φορούν ταιριαστές ροζ φούστες και ποζάρουν με τα πόδια τους στον αέρα, ένας πατέρας στο στρατό πετάει τον ενθουσιασμένο γιο του στον αέρα καθώς επιστρέφει στο σπίτι, ενώ ένας άλλος χαμογελαστός μπαμπάς κρατά το αγοράκι του ενώ στηρίζεται ειρηνικά σε ένα παγκάκι.

 

https://www.instagram.com/p/CP62LGKn42R/

Η Δούκισσα του Σάσεξ, η οποία αφηγείται επίσης το ηχητικό βιβλίο, προσθέτει περισσότερα από τη δική της οπτική, γράφοντας, «Και εδώ στο παράθυρο, θα έχω δάκρυα μεγάλης χαράς, κοιτάζοντας την αγάπη μου και το όμορφο αγόρι μας».

Οι λέξεις, οι οποίες εμπνεύστηκαν από ένα ποίημα της Meghan που έραψε στον Χάρι για την Ημέρα του Πατέρα, είναι πολύ γλυκές. «Θα τον αγαπήσεις. Θα ακούσεις. Θα γίνεις οπαδός του», γράφει. 

Επιπλέον, στο βιβλίο περιείχε μια μικρή εικόνα ενός γενειοφόρου Χάρι που κρατά το χέρι του γιου τους, του Archie. Υπάρχει επίσης μια εικόνα στο τέλος του βιβλίου με τον Χάρι και τον Άρτσι να ταΐζουν τα κοτόπουλα, ενώ μια γυναίκα, φαινομενικά σαν τη Meghan, φοράει ένα ψαθάκι και μεταφέρει ένα μωρό σε μάρσιπο. Πιθανότατα να υπονοείται ότι στην εικόν ααυτή είναι η Meghan και η νεογέννητη κόρη τους, η Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor, η οποία γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου.

https://www.youtube.com/watch?v=lorBGNH_ORM

Η κοινή γνώμη ωστόσο ήδη έχει διχαστεί ως προς το νέο αυτό βιβλίο. Κάποιοι γράφουν κολακευτικά λόγια για το εκδοτικό αυτό εγχείρημα, ενώ υπάρχουν και αυστηρές κριτικές που ισχυρίζονται ότι το βιβλίο δεν θα είχε καμία τύχει αν δεν το υπέγραφε η σύζυγος του Πρίγκιπα Χάρη. Ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Μέγκαν για λογοκλοπή και αναφέρουν ότι το βιβλίο της είναι απομίμηση ενός άλλου βιβλίου με τον παρεμφερή τίτλο «The boy on the bench». 

Ενώ μάλιστα κάποιοι τόλμησαν να της ασκήσουν κριτική σε προσωπικό επίπεδο λέγοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να γράφει για τη σχέση ενός παιδιού με τον μπαμπά του από τη στιγμή που εκείνη  έχει χρόνια να μιλήσει στον δικό της:

https://www.instagram.com/p/CP3dqndFxit/

Ίσως τελικά κάποια παραμύθια να μην είναι τόσο... παραμυθένια - ωστόσο όλοι έχουμε δικαίωμα στο παραμύθι ή στο να παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας όπως θέλουμε... ακόμα και αν είσαι σύζυγος Πρίγκιπα...  έχεις ανάγκη από έξτρα δόση νεραϊδόσκονης.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

Προτεινόμενα

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής