Skip to main content

CELEBS

«Η Frida Kahlo, η Georgia O'Keeffe και η Anna Magnani δεν υποτάχθηκαν σε κανένα πρότυπο ομορφιάς - το καθόρισαν» Isabella Rossellini

Συνεχίζει στα 69 της να είναι πρότυπο γοητείας και δυναμικής προσωπικότητας



Πρότυπο ομορφιάς και κομψότητας – είχε τα γονίδια της τέχνης εκτός από αυτά της ωραίας εμφάνισης και κατάφερε να ξεχωρίσει με την προσωπικότητά της και το ταλέντο της και να αφήσει το στίγμα της στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι (Isabella Fiorella Elettra Giovanna Rossellini) γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1952 και είναι Ιταλίδα ηθοποιός και μοντέλο.

Γεννήθηκε το 1952 στη Ρώμη. Οι γονείς της ήταν ο σκηνοθέτης Ρομπέρτο Ροσελίνι και η ηθοποιός Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Το 1979 απέκτησε και την αμερικανική υπηκοότητα, εκτός της ιταλικής που ήδη κατείχε.

Υπήρξε παντρεμένη με τον Μάρτιν Σκορτσέζε, τον οποίο χώρισε για τις ψυχολογικές του μεταπτώσεις. Γνώρισε τον Ντέιβιντ Λιντς το 1986 στα γυρίσματα της ταινίας Μπλε βελούδο και από εκείνη τη χρονιά μέχρι το 1991 είχε σχέση μαζί του. Ο Λιντς της είπε ότι έμοιαζε πολύ με την Μπέργκμαν, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κόρη της.

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Η αληθινή κομψότητα για μένα είναι η αποκάλυψη ενός ανεξάρτητου νου».

 

«Οι γυναίκες που μένουν πιστές στον εαυτό τους είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσες και πιο όμορφες για μένα: γυναίκες όπως η Frida Kahlo, η Georgia O'Keeffe και η Anna Magnani - γυναίκες που έχουν στιλ, ομορφιά, γοητεία και κομψότητα. Δεν υποτάχθηκαν σε κανένα πρότυπο ομορφιάς - το καθόρισαν».

 

«Εάν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, ο καθένας έχει μια σκοτεινή πλευρά στην προσωπικότητά του».

https://www.youtube.com/watch?v=vOWAggYhgHQ

«Δεν πίστευα ότι θα γινόμουν ηθοποιός. Όλοι στην οικογένειά μου ήταν σε ταινίες, και πέτυχαν τόσο πολύ, σκεφτόμουν: “Είναι καλύτερο για μένα να κάνω κάτι άλλο” και συμφώνησαν».

 

«Ίσως υπάρχει κάποιο είδος μόντελινγκ που μπορεί να είναι κουραστικό, όπως το μόντελινγκ καταλόγου, αλλά υπάρχει ένα είδος μόντελινγκ, με πασαρέλες ή η συνεργασία με τον Richard Avedon, που δεν απέχει πολύ από την υποκριτική ή το να υποδύεσαι έναν ρόλο. Εκτός από το γεγονός ότι δεν έχεις έναν παρτενέρ για να αλληλοεπιδράσεις, η γλώσσα του σώματος είναι η ίδια».

 

«Στην Αμερική, γίνονται παρανοϊκοί με το να καταστρέψουν τη φήμη των ανθρώπων μόλις πεθάνουν και δεν είναι πλέον σε θέση να απαντήσουν. Έχουν αυτήν την ιδιότητα που για μένα φαίνεται σκληρή και νοσηρή. Δεν θέλω να είμαι κανένα μέρος αυτού του πράγματος».

https://www.instagram.com/p/CQGsXgbFkXC/

«Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν διαζύγιο επειδή κάποιος από τους δύο συντρόφους στο ζευγάρι ερωτεύεται κάποιον άλλο: είναι μια κοινή αιτία διαζυγίου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι χρωματισμένο - αυτή είναι η γνώμη μου - με ένα πέπλο ρατσισμού και αμερικανικού πουριτανισμού».

 

«Πάντα έχω παρμεζάνα, ελαιόλαδο και ζυμαρικά στο σπίτι. Όταν οι άνθρωποι αρρωσταίνουν, θέλουν κοτόσουπα – εγώ θέλω μακαρόνια με παρμεζάνα, ελαιόλαδο και λίγο ξύσμα λεμονιού. Με κάνει να νιώθω καλύτερα κάθε φορά».

 

«Οι ταινίες του πατέρα μου είναι συχνά πολύ αργές για το σύγχρονο κοινό, οι οποίες είναι συνηθισμένες σε πολλές επεξεργασίες. Είναι το κοινό που παρακολουθεί την ταινία αντί ο σκηνοθέτης που υπαγορεύει την αντίδραση που θέλει από εσάς».

«Σε συνεντεύξεις, το πρώτο ερώτημα που έχω στην Αμερική είναι πάντα: “Τι κάνετε για να μένετε νέα;” Δεν κάνω τίποτα. Δεν νομίζω ότι η γήρανση είναι πρόβλημα. Αυτό που με ενοχλεί λίγο είναι που παχαίνω πιο εύκολα. Με ενοχλεί ότι εάν τρώω ό,τι θέλω να φάω, αυτό φαίνεται πάνω μου».

 

«Πάντα με εκπλήσσει ότι οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήμουν αυτό το όμορφο αντικείμενο».

 

Θα ήθελα να γίνω βιολόγος. Θα ήθελα πολύ να κάνω αυτό που έκανε η Τζέιν Γκούνταλ, απλώς να βυθίζομαι εντελώς στη ζωή ενός συγκεκριμένου είδους για χρόνια και να μελετώ κάθε πτυχή της συμπεριφοράς του, μέχρι λίγο-πολύ, όλα αυτά τα πρότυπα γίνονται σαφή. Αυτό θα ήταν υπέροχο, αλλά δεν ξέρω αν το έχω αφήσει μέσα μου».

«Το νόημα της ζωής μου δεν είναι να είμαι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο».

 

«Είχα πολλές στιγμές “αχά”, αλλά το μεγάλο “αχά” καθώς μεγαλώνω είναι η ψυχική ελευθερία».

https://www.instagram.com/p/CQOj4K4JDC2/

«Θα ήθελα αυτό να γίνει η κύρια δραστηριότητά μου: να κάνω ταινίες για τα ζώα. Φυσικά είναι πάντα ενδιαφέρον το μόντελινγκ, αλλά εξαρτάται με ποιον συνεργάζεσαι. Θα συνεχίσω επίσης να κάνω υποκριτική, αλλά μεγαλώνω και κουράζομαι».

https://www.instagram.com/p/CN6erNgL8Bm/

«Καθώς μεγάλωνα, δούλευα λιγότερο ως ηθοποιός και ως μοντέλο και επέστρεψα σε αυτό που προσπάθησα να κάνω όταν ήμουν νέα αλλά δεν ήμουν πραγματικά διαθέσιμη. Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι στα εξήντα και μπορώ να επιστρέψω στις σπουδές μου».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Party γενεθλίων με τέσσερις τούρτες- Πόσων χρόνων έγινε

«Αγάπη, υγεία, ευτυχία, αφθονία», έγραψε στο instagram

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου για Ηλία Ψινάκη: «Συμφωνώ 100% με τη Μαίρη Συνατσάκη»

«Στέλνω τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου για κάθε γυναίκα που έχει μιλήσει»

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!