Skip to main content

CELEBS

«Κάνε μόνο ό,τι σου λέει η καρδιά σου» Η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γινόταν σήμερα 61 ετών

Σήμερα όλος ο κόσμος τιμάει την επέτειο της γέννησής της



H Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας (ή Νταϊάνα Φράνσις Σπένσερ) γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1961 και ήταν μέλος της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας ως η πρώτη σύζυγος του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και ο πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Η Νταϊάνα γεννήθηκε στην οικογένεια Σπένσερ, μια οικογένεια της βρετανικής αριστοκρατίας με βασιλική καταγωγή και ήταν το τέταρτο παιδί και η τρίτη κόρη του Τζον Σπένσερ, Υποκόμη Όλθοπ, και της Φράνσις Σαντ Κιντ. Μεγάλωσε στο Παρκ Χάουζ, που βρίσκεται στο Σάντριγχαμ, και έλαβε βασική εκπαίδευση στην Αγγλία και την Ελβετία. Το 1975, όταν ο πατέρας της απέκτησε τον τίτλο του Κόμη Σπένσερ, εκείνη έγινε γνωστή ως Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Για πρώτη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 1981, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η Νταϊάνα παρέμεινε στο προσκήνιο των παγκοσμίων μέσων ενημέρωσης σε όλη την διάρκεια του γάμου της αλλά και μετά το τέλος του, ο οποίος τερματίστηκε με διαζύγιο στις 28 Αυγούστου 1996. Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης και του πλήθους κορυφώθηκε μετά τον θάνατό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη σήραγγα Ponte del' Alma στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Η απώλεια της ζωής της προκάλεσε κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη ενώ την κηδεία της παρακολούθησαν μέσω του BBC 32,10 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα προκάλεσε τεράστια θλίψη σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, ο δεύτερος γιος της Πριγκίπισσας Νταϊάνας, Χάρι, δήλωσε μετά από χρόνια από τον θάνατο της: «Ο θάνατος της μητέρας μου, άφησε ένα τεράστιο συναισθηματικό κενό μέσα μου».

Σήμερα με αφορμή την επέτειο της γέννησής της θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Εκτελέστε μια τυχαία πράξη καλοσύνης, χωρίς προσδοκία ανταμοιβής, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα κάποιος μπορεί να κάνει το ίδιο για εσάς».

 

«Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο».

 

«Υπήρχαν τρεις από εμάς σε αυτόν τον γάμο, οπότε υπήρχε πολυκοσμία».

https://www.instagram.com/p/CQwC6npFetd/

«Αν βρείτε κάποιον που αγαπάτε στη ζωή σας, τότε μείνετε σε αυτήν την αγάπη».

 

«Δεν πηγαίνω σύμφωνα με το βιβλίο κανόνων ... Οδηγούμαι από την καρδιά, όχι από το κεφάλι».

 

«Κάνε μόνο ό,τι σου λέει η καρδιά σου».

«Δεν θέλω ακριβά δώρα. Δεν θέλω να αγοραστώ. Έχω ό,τι θέλω. Θέλω απλώς κάποιος να είναι εκεί για μένα, να με κάνει να νιώθω ασφαλής».

 

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ασθένεια από την οποία πάσχει ο κόσμος σε αυτήν την εποχή και την ηλικία είναι η ασθένεια των ανθρώπων που νιώθουν ανεπιθύμητοι».

 

«Ξέρω ότι μπορώ να δώσω αγάπη για ένα λεπτό, για μισή ώρα, για μια μέρα, για ένα μήνα, αλλά μπορώ να δώσω. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κάνω αυτό, θέλω να το κάνω».

«Μου αρέσει να είμαι ελεύθερο πνεύμα. Σε μερικούς δεν αρέσει, αλλά έτσι είμαι».

 

«Οι αγκαλιές μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη - ειδικά για τα παιδιά».

 

«Τίποτα δεν μου φέρνει περισσότερη ευτυχία από το να προσπαθώ να βοηθήσω τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στην κοινωνία. Είναι ένας στόχος και ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής μου - ένα είδος πεπρωμένου. Όποιος βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να με καλέσει. Θα προσπαθήσω να τρέξω όπου κι αν βρίσκονται».

«Θα ήθελα να γίνω βασίλισσα στις καρδιές των ανθρώπων, αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου να είναι βασίλισσα αυτής της χώρας».

 

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι στο τέλος της ημέρας ένας άντρας είναι η μόνη απάντηση. Στην πραγματικότητα, μια ικανοποιητική δουλειά είναι καλύτερη απάντηση για μένα».

 

«Ο καθένας από εμάς πρέπει να δείξει πόσο φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και, στη διαδικασία αυτή να μην ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας».

https://www.instagram.com/p/CQq2MGhhwH6/

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο σήμερα είναι η μισαλλοδοξία. Όλοι είναι τόσο μη ανεκτικοί ο ένας στον άλλο».

 

«Οπουδήποτε βλέπω πόνο, εκεί θέλω να είμαι, κάνοντας ό,τι μπορώ».

 

«Όταν είστε χαρούμενοι μπορείτε να συγχωρήσετε πολλά».

«Η ζωή είναι απλώς ένα ταξίδι».

 

«Θέλω τα αγόρια μου να κατανοήσουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, την ανασφάλεια τους, την αγωνία των ανθρώπων και τις ελπίδες και τα όνειρά τους».

 

«Φοράω την καρδιά μου στο μανίκι μου».

 

 

 

«Η καλοσύνη και η στοργή του κόσμου με οδήγησαν σε μερικές από τις πιο δύσκολες περιόδους, και πάντα η αγάπη και η έγνοια τους έκαναν πιο εύκολο αυτό το ταξίδι».

 

«Ζω για τους γιους μου. Θα ήμουν χαμένη χωρίς αυτούς».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department