Skip to main content

CELEBS

«Πρέπει να συνεχίζεις»: Η Serena Williams ενθαρρύνει τις γυναίκες στον αθλητισμό να επιμένουν

Και να μην τα παρατάνε παρά τις αντιξοότητες



 

Ο ανταγωνισμός στα σπορ είναι ένα από τα πιο δυνατά μέσα για να λάμψετε στη ζωή σας ως νεαρή γυναίκα - και η 23 φορές νικήτρια του Grand Slam singles Serena Williams το γνωρίζει αυτό. Η Williams, που εμφανίζεται στη νέα καμπάνια του Secret Deodorant Just #WatchMe Olympics που επικεντρώνεται στα ανησυχητικά ποσοστά εγκατάλειψης των αθλητών κοριτσιών σε σύγκριση με τα αγόρια, είναι επίσης μια απόδειξη αυτού.

«Το να είμαι αθλήτρια με κάνει να καταλαβαίνω πραγματικά πόσο με έχει βοηθήσει ο αθλητισμός στη ζωή μου, πώς βοηθάει στην αυτοπεποίθησή σου και σε βοηθά να αναπτύξεις τόσα σημαντικά πράγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις κυριολεκτικά το υπόλοιπο της ζωής σου», δήλωσε η Williams. Το κλειδί για την καταπολέμηση των ποσοστών εγκατάλειψης είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να παρακολουθούν αυτούς τους αθλητές, είπε. «Πρέπει να μπορείς να δείχνεις υποστήριξη, να εμφανίζεσαι, να είσαι εκεί και να είσαι ενθουσιασμένος». Τα οικονομικά οφέλη και το να βλέπεις κάποιον που θαυμάζεις να υπερέχει, είναι επίσης ζωτικής σημασίας, και όταν πρόκειται για τα δύο, η Williams σημείωσε ότι δεν θα ήθελε η κόρη της Ολυμπία (που τα καταφέρνει αρκετά στα μαθήματα τένις!) να εγκαταλείψει το σχολείο λόγω της υποχρηματοδότησης ή υποεκπροσώπηση.

https://www.instagram.com/p/CSIGn_jH6k8/

«Αυτό είναι που αγαπώ τόσο πολύ σε αυτήν την εκστρατεία Secret και τι κάνει το Secret και πώς υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν τα νέα κορίτσια», συνέχισε η Williams. «Απλώς θα ενθάρρυνα την [Ολυμπία] να συνεχίσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί και να δουλέψει σκληρά. Και αν επρόκειτο να παίξει ένα ομαδικό άθλημα και δεν τα κατάφερνε, θα ήμουν πραγματικά λυπημένη αν δεν είχε αρκετά για να συνεχίσει».

Η Williams πρόσθεσε ότι υπήρξαν πολλές φορές που ήθελε να σταματήσει το τένις, το οποίο είπε ότι είναι φυσιολογικό, αλλά η διακοπή - παρά τον τραυματισμό, ακόμη και εν όψει αθέμιτης μεταχείρισης και αντιπαράθεσης - δεν ήταν ποτέ επιλογή. «Πρέπει να συνεχίσεις να περνάς τις αντιξοότητες και τη σκληρή δουλειά και τις δύσκολες μέρες», είπε. «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι πάντα θα υπάρχουν μερικές δύσκολες μέρες. Και για μένα, είναι σαν να μην τα καταφέρεις ποτέ πραγματικά, πραγματικά μέχρι να νιώσεις ότι θέλεις να σταματήσεις».

Έχει δώσει τόση καθοδήγηση στους συναθλητές της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μια συμβουλή που τείνει να μοιραστεί η Williams είναι να παραμείνεις πιστή στον εαυτό σου, είτε πρόκειται για τον αθλητισμό είτε για τη ζωή γενικά. Για εκείνη, το τένις είναι μέρος αυτού που είναι, αν και η διατήρηση της συνέπειας και η εργασία κάθε μέρα μπορεί να είναι δύσκολη. Η πιο ανταποδοτική πλευρά; «Κρατώντας ψηλά το τρόπαιο».

Η Williams, η οποία δεν αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είπε ότι παίρνει τους στόχους της στο τένις μέρα με τη μέρα. Εκτός από το τένις, η Williams ανέφερε ότι θέλει οι άνθρωποι να την βλέπουν ως επιχειρηματική μαμά που κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: να φροντίζει την κόρη της και να διευθύνει την επιχείρησή της S by Serena. Σημείωσε ότι δεν παίρνεις ποτέ πίσω τις ώρες σου, «έτσι πέρασα πολύ χρόνο με την Ολυμπία από τότε που γεννήθηκε, και έτσι, μόνο για μένα, ήταν πάντα το πιο σημαντικό πράγμα».

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.