Skip to main content

CELEBS

«Το μόνο που θέλω είναι να κάνω τη μητέρα μου απίστευτα περήφανη. Μόνο αυτό ήθελα πάντα να κάνω» Prince Harry

Ο μικρός πρίγκιπας…γίνεται 37 και συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια της Νταϊάνα



Γεννήθηκε πρίγκιπας αλλά μεγαλώνει προσπαθώντας να γίνει ένας απλός… κοινός θνητός – δύσκολο να το πετύχεις ωστόσο αν έχεις για γιαγιά σου τη Βασίλισσα της Βρετανίας.  

Ο πρίγκιπας Χάρι, δούκας του Σάσεξ, (Henry Charles Albert David) γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1984 κι είναι μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ως ο μικρότερος γιος του Τσαρλς, πρίγκιπα της Ουαλίας και της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, είναι ο έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Γεννημένος στο νοσοκομείο St Mary's του Λονδίνου, ο Χάρι εκπαιδεύτηκε στο Wetherby School, στο Ludgrove School και στο Eton College. Έχει ζήσει επίσης στην Αυστραλία και το Λεσότο, στη συνέχεια ακολούθησε εκπαίδευση αξιωματικών στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst. Διορίστηκε στους Blues και τους Royals, υπηρετώντας προσωρινά με τον αδελφό του William και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ως αρχηγός στρατευμάτων. Το 2007–2008, υπηρέτησε για πάνω από δέκα εβδομάδες στην επαρχία Χελμάντ, στο Αφγανιστάν. Επέστρεψε στο Αφγανιστάν για ανάπτυξη 20 εβδομάδων το 2012–2013 με το Αεροπορικό Σώμα του Στρατού. Τον Ιούνιο του 2015, παραιτήθηκε από τον στρατό.

https://www.instagram.com/p/CTy4wxjLHY_/

Ο Χάρι ξεκίνησε τους Αγώνες Invictus το 2014 και παραμένει ο προστάτης της ίδρυσής του. Δίνει επίσης υποστήριξη σε αρκετούς άλλους οργανισμούς, όπως το HALO Trust και το Walking With The Wounded. Για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν για θέματα ψυχικής υγείας, ο Χάρι, μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, ξεκίνησαν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία Heads Together τον Απρίλιο του 2016.

Το 2018, ο Χάρι έγινε Δούκας του Σάσεξ πριν από το γάμο του με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ. Τον Ιανουάριο του 2020, το ζευγάρι παραιτήθηκε ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετακόμισε στη γενέτειρα της Δούκισσας, στη Νότια Καλιφόρνια. Τον Οκτώβριο του 2020, ίδρυσαν την Archewell Inc., έναν αμερικανικό δημόσιο οργανισμό που επικεντρώνεται σε μη κερδοσκοπικές δραστηριότητες και δημιουργικά μέσα ενημέρωσης. Έχουν δύο παιδιά, τον Archie και τη Lilibet Mountbatten-Windsor.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Πρέπει να διασκεδάζεις στη ζωή. Διαφορετικά, ουάου - φανταστείτε τη ζωή χωρίς διασκέδαση».

 

«Πρέπει να επιστρέφεις κάτι απ’ όσα έχεις. Δεν μπορείς απλά να κάθεσαι έτσι».

 

«Το γεγονός ότι ερωτεύτηκα τη Meghan τόσο απίστευτα γρήγορα ήταν για μένα επιβεβαίωση ότι όλα τα αστέρια ήταν ευθυγραμμισμένα. Όλα ήταν απλώς τέλεια. Ήταν αυτή η όμορφη γυναίκα που κυριολεκτικά παραπάτησε και έπεσε στη ζωή μου. Έπεσα στη ζωή της».

https://www.instagram.com/p/CT1ZwSVMOND/

Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν πολύ μικρός. Δεν ήθελα να είμαι στη θέση που ήμουν, αλλά τελικά έβγαλα το κεφάλι μου από την άμμο, άρχισα να ακούω κόσμο και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον ρόλο μου για να κάνω καλά πράγματα. Είμαι πλέον γεμάτος ενέργεια και αγαπώ τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες, συναντώ ανθρώπους και τους κάνω να γελούν».

 

«Μερικές φορές ακόμα νιώθω ότι ζω σε μια γυάλα με χρυσόψαρα, αλλά τώρα το διαχειρίζομαι καλύτερα».

 

«Ξέρω ότι έχω πολύ τη μητέρα μου μέσα μου».

 

«Υπάρχουν πολλές φορές που τόσο εγώ όσο και ο αδερφός μου επιθυμούμε, προφανώς, να ήμασταν απόλυτα φυσιολογικοί».

 

«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι η απώλεια της μητέρας μου στην ηλικία των 12 ετών και ως εκ τούτου το κλείσιμο όλων των συναισθημάτων μου τα τελευταία 20 χρόνια είχε πολύ σοβαρή επίδραση όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή αλλά και στη δουλειά μου επίσης».

 https://www.instagram.com/p/CT1a_ydqCai/

«Είμαι ακόμα πολύ παιδί μέσα μου».

 

«Νομίζω ότι το να χάνεις τη μητέρα σου σε τόσο μικρή ηλικία τελικά διαμορφώνει τη ζωή σου συνολικά. Φυσικά και συμβαίνει, και τώρα βρίσκομαι να προσπαθώ να είμαι εκεί και να δίνω συμβουλές σε άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοιες θέσεις».

 

«Η μητέρα μου μόλις είχε πεθάνει και έπρεπε να περπατήσω πίσω από το φέρετρό της, περιτριγυρισμένος από χιλιάδες ανθρώπους που με παρακολουθούσαν ενώ εκατομμύρια άλλοι με έβλεπαν στην τηλεόραση. Νομίζω ότι δεν πρέπει να ζητηθεί από κανένα παιδί να το ζήσει αυτό σε καμία περίπτωση».

 

«Λαχταρούσα τα παιδιά από πολύ, πολύ νέος».

 https://www.instagram.com/p/CT1agrVIFtL/

«Για να είμαι ειλικρινής, οι συνομιλίες για το δείπνο ήταν ό,τι χειρότερο όταν είσαι παιδί και πρέπει να ακούς τους βαρετούς ανθρώπους γύρω σου».

 

Οι συνομιλίες με τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τους παππούδες μου, καθώς μεγάλωσα προφανώς με οδήγησαν στην επιθυμία να προσπαθήσω και να κάνω τη διαφορά όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

«Εύχομαι πολλά από τα ταλέντα της μητέρας μου να αναδεικνύονται σε πολλές δουλειές που κάνω».

 https://www.instagram.com/p/CT1alg5MZ2d/

«Είναι κάτι στο οποίο πίστευε η μητέρα μου: Αν βρίσκεστε σε προνομιακή θέση, αν μπορείτε να βάλετε το όνομά σας σε κάτι που πραγματικά πιστεύετε, μπορείτε να συντρίψετε όποιο στίγμα θέλετε και μπορείτε να ενθαρρύνετε οποιονδήποτε να κάνει τα πάντα».

 

«Το μόνο που θέλω είναι να κάνω τη μητέρα μου απίστευτα περήφανη. Μόνο αυτό ήθελα πάντα να κάνω».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.