Skip to main content

CELEBS

Έφυγε από τη ζωή γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μέλος διάσημου γκρουπ

Τραγούδησε το θρυλικό Lady Marmalade



Ήταν μέλος των Labelle, του διάσημου γκρουπ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το Lady Marmalade. Ο λόγος για την τραγουδίστρια Sarah Dash που πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Sarah Dash

Η Sarah Dash το 2015 /Φωτογραφία AP Images

Δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια θανάτου της, αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε πει στην οικογένειά της ότι δεν ένιωθε καλά τις τελευταίες ημέρες.

Η Pati LaBelle, που δημιούργησε το συγκρότημα δήλωσε συντετριμμένη και περιέγραψε την Ντας ως μία «απίστευτα ταλαντούχα, όμορφη και τρυφερή ψυχή που ευλόγησε τη δική μου ζωή και τις ζωές τόσων άλλων με περισσότερους τρόπους από όσους θα μπορούσα να πω. Πάντα υπολόγιζα ότι με πρόσεχε».

Η Dash και η LaBelle εμφανίστηκαν μαζί επί σκηνής το προηγούμενο σαββατοκύριακο και η εκλιπούσα είχε αναρτήσει σχετικό βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram.

Labelle

Η Dash με τη Nona Hendryx και την Patti LaBelle στο Λος Άντζελες το 2009 /Φωτογραφία AP Images

Ποια ήταν η Sarah Dash

Γεννήθηκε στο Τρέντον του Νιου Τζέρσεϊ το 1945, κόρη πάστορα και νοσοκόμας και σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στη Φιλαδέλφεια.

Ένωσε τις δυνάμεις της με τη Patti LaBelle , τη Nona Hendryx και τη Cindy Birdsong και δημιούργησαν τις Bluebelles, που στη συνέχεια μετονομάστηκαν σε Patti LaBelle and the Bluebelles.

Έκαναν το ντεμπούτο τους το 1962 με το I Sold My Heart to the Junkman που μπήκε στο αμερικανικό Top 20. Το 1967 η Birdsong αποχώρησε και εντάχθηκε στις Supremes και οι τρεις συνέχισαν ως LaBelle.

Labelle

Οι LaBelle σε συναυλία το 2009 /Φωτογραφία AP Images

Η μεγάλη επιτυχία τους ήρθε με το Lady Marmalade, το 1974, το οποίο έφτασε στο Νο1 του US Billboard, με τον στίχο «Voulez vous couchez avec moi?» (Θα θέλατε να κοιμηθείτε μαζί μου;),

Όταν διαλύθηκαν οι Labelle το 1976, η Dash έκανε σόλο καριέρα και μεταξύ άλλων συμμετείχε στο άλμπουμ Steel Wheels, που κυκλοφόρησαν οι Rolling Stones το 1989.

 

https://youtu.be/t4LWIP7SAjY

 
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
 

Πηγή

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department