Skip to main content

CELEBS

«Όταν πάω σε μια ταινία θέλω να ζήσω κάτι, είτε να γελάσω, είτε να κλάψω, είτε να νιώσω άσχημα» Ray Liotta

Το καλό παιδί του σινεμά, ο Ray Liotta, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών



Στη θλίψη έχει βυθίσει η είδηση του θανάτου του τους σινεφίλ και ήδη τα social έχουν γεμίσει με «αποχαιρετιστήριες» συγκινητικές αναρτήσεις. Ο Ρέι Λιότα (Ray Liotta) γεννήθηκε στο, Νιούαρκ, Νιου Τζέρσι, στις 18 Δεκεμβρίου 1954 και  ήταν Αμερικανός πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός κινηματογράφου.

Pixel

Απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, ο Λιότα διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism. Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986). Η ερμηνεία του, ωστόσο στο έργο του Μάρτιν Σκορτσέζε, «Goodfellas» («Τα Καλά Παιδιά») του 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, ήταν αυτή που τον έφερε στο προσκήνιο της παγκόσμιας προσοχής. Θεωρείται ένας καλλιτέχνης με ευρεία θεματολογία ρόλων, τόσο κωμικών, όσο και δραματικών. Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League. Ακόμη, ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors, μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία «The Rat Pack» (1998).

https://www.instagram.com/p/CeCAZ-DsQO2/

Ο Λιότα ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Μισέλ Γκρέις από το 1997 έως το 2004. Πέθανε στις 26 Μαΐου 2022 στον ύπνο του καθώς βρισκόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δούκισσα Νομικού: Πιο εντυπωσιακή από ποτέ στις Κάννες!

Έκλεψε τα βλέμματα η Ελληνίδα καλλονή

CELEBS

Πιρς Μπρόσναν: Αγνώριστος ο ηθοποιός στα γυρίσματα της νέας του ταινίας

Η μεταμόρφωση του 70χρονου σταρ είναι εντυπωσιακή!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν